Luk
Ventetøj

Ventetøj

Moderigtigt ventetøj til den dejligste mave nogensinde

Når du bliver mor, ændres hele dit liv – ja, allerede inden fødslen. Og selvom meget drejer sig om den kommende generation, må du ikke glemme dig selv under graviditeten: Lækkert og smart ventetøj, der opfylder dine specielle behov og støtter hele din smukke krop. Så ser du lige så dejlig ud under graviditeten, og mens du ammer, som du føler dig nu.

Kriterier for valg af moderigtigt ventetøj

Komfort

Under graviditeten er det meget vigtigt, at det ventetøj, der er i direkte kontakt med huden, er både behageligt og hudvenligt. Både du og dit barn påvirkes nemlig af miljøfaktorer via tøjet. Ventetøj, der indeholder så få skadelige stoffer som muligt, fremstilles eksempelvis af naturfibre som økologisk dyrket bomuld, hør og lækker kvalitetsuld. Skånsom farvning med plantefarver betyder, at tøjet føles behageligt mod huden, og sikrer, at ventetøjet ikke giver irriteret hud eller nogen former for kontaktallergi.

Elasticitet

Når maven vokser, skal ordentligt ventetøj kunne reguleres – så det for det første ikke snærer og strammer, og barnet for det andet har plads nok i maven. Stof, der indeholder elastan, kan udvide sig i takt med, at du vokser, og sikrer, at du føler dig godt tilpas på alle stadier af graviditeten. Ventetøj, der ikke er af elastisk materiale – eksempelvis bluser – er udstyret med knapper de rigtige steder, så det er nemt at tage på og af. Sko med elastikindsatser er særligt praktiske, da du blot kan smutte i dem.

Vær flot klædt på med ventetøj under graviditeten

Men hvorfor ventetøj?

Da der ikke er to kvinder eller graviditeter, der er ens, skal du lytte til mavefornemmelsen. Vær opmærksom på, hvor hurtigt maven vokser, og begynd at købe ventetøj, når dit sædvanlige tøj begynder at blive for småt. Endelig skal det være behageligt for dig og barnet. Hos nogle kommende mødre er det allerede tilfældet i 4. måned, og hos andre vokser maven langsommere. Når du når så langt, skal du gå efter elastisk og løstsiddende tøj. Det passer til din krop, der bliver stadigt rundere på flotteste vis. Du vil også opleve, at dine BH'er på et tidspunkt bliver noget strammere. Når BH'en efterlader røde mærker, eller barmen er ved at vokse ud af den, er det på tide at købe en ny. Alt efter hvor meget barmen vokser i løbet af graviditeten, kan det være nødvendigt flere gange.

Ventebukser eller støttebælte?

Du mærker det før eller siden: Bluserne bliver for korte. I denne fase kan et støttebælte være en god hjælp, så du kan bruge dine sædvanlige bukser lidt endnu. Den åbne knap i dine jeans kan dermed ikke ses, og din mave tildækkes, støttes og varmes på bedste vis. På et tidspunkt er selv det flotteste støttebælte ikke længere en fornøjelse – og så er det tid til ventebukser. Den store fordel: En bred, elastisk kant dækker maven, og under maven er der helt almindeligt stof. Du kan bruge ventebukserne helt til enden af graviditeten og samtidigt føle dig godt tilpas og se smart ud.

Komfort og elegance på kontoret

Hvis du arbejder i en virksomhed med dresscode, har du også brug for arbejdstøj, der udstråler professionalitet og ikke strammer. Behageligt og smart ventetøj til arbejdsbrug kan f.eks. være et par bukser eller en pencilskirt med den brede og elastiske kant, der er typisk for ventetøj. Som overdel kan du bruge en vid graviditetsbluse eller graviditetstunika med plads til maven. Den har du blot ud over bukserne eller nederdelen og kombinerer med en blazer, der mindst er lige så lang som blusen. Elegant ventetøj i Fit-N-Flare-facon kombineret med en cardigan giver også et indtryk af seriøsitet.

Ventetøj, mens du ammer

Også efter graviditeten kan du bruge det funktionelle og moderigtige ventetøj i hverdagen. Amme-BH'erne er særligt praktiske: Skålene har en lille knap, så de kan åbnes og skubbes til side, og det er på den måde helt ukompliceret at amme barnet, og du slipper for besværlig afklædning. Du kan roligt købe amme-BH'er allerede fra 36. graviditetsuge. De vil også passe efter barnets fødsel, da den maksimale bryststørrelse sædvanligvis er nået på dette tidspunkt. Du kan generelt godt gå i ventetøjet fra din graviditet de første seks måneder efter fødslen, for elasticiteten betyder, at både overdele og bukser sidder godt og passer til kroppen længe efter fødslen, mens graviditetsmaven langsomt forsvinder. Især overdele med to lag stof og knudeeffekt er praktiske ved amning.

Vores løfter om ventetøj

Vi vil gerne kunne tilbyde ventetøj, du kan bruge igennem hele graviditeten, og som både er behageligt og ser smart ud. For at leve op til den målsætning lægger vi stor vægt på ventetøjets funktion, forarbejdning og materialekvalitet. Vi tester og bekræfter regelmæssigt kvaliteten via interne kontroller og et samarbejde med uafhængige testlaboratorier. Derved får produktet TCM-mærket, der er forkortelsen for "Tchibo Certified Merchandise".
Når du køber ventetøj i webshoppen, sørger vi ligeledes for, at du nemt kan få et overblik over tøjets egenskaber. Mærket "LAVET MED OMTANKE“ viser eksempelvis, at der er tale om bæredygtigt tøj af f.eks. den bedste økologiske bomuld. For at gøre det nemmere at navigere i vores udvalg af ventetøj skal du blot vælge din sædvanlige tøjstørrelse, når du køber ventetøj hos Tchibo – uanset om det er tale om en jakke til brug under graviditeten eller et par ventebukser.