Luk
Solafskærmning

Solafskærmning

Solafskærmning – til dit private tilflugtssted i det fri

En stille skyggekrog i haven eller et roligt, afskærmet område på terrassen – med passende solafskærmning i haven kan du nyde varmen om sommeren og samtidigt være tilstrækkeligt beskyttet mod solens stråler. Indsigtsafskærmning på altanen eller i haven giver privatliv, når du har brug for det. Hos Tchibo finder du forskellige modeller i lækkert design fra solskærme til pavilloner. Vores vejledning guider dig til, hvad du skal være opmærksom på ved brug.

Med den rette solafskærmning får du din egen private lounge under åben himmel

Indsigtsbeskyttelse til haven og altanen

Når du gerne vil nyde roen hjemme og nemt føler dig generet af forbipasserende eller naboen, er indsigtsafskærmning til altanen eller haven en god hjælp. Som alternativ til hækken ved stakittet eller omfangsrige grønne planter på altanen beskytter indsigtsafskærmningen af kunststof mod nysgerrige blikke. Så kan du få dit helt eget private tilflugtssted, også selvom der kun er lidt plads til rådighed. Ved valg af indsigtsafskærmning skal du være opmærksom på, om den kan monteres på stakittet eller altanens rækværk.

Praktisk solafskærmning - flotte parasoller

Parasoller er særdeles praktiske på altanen og i haven. Du kan flytte parasollen alt efter solstrålernes retning, så du altid er beskyttet mod solen, uanset hvornår på dagen det er. Det er vigtigt, at parasollen også har en stabil fod, så den kan klare et lille vindstød. En enkel mekanisme til åbning og lukning vil gøre livet lettere for dig. Ønsker du en endnu mere fleksibel indstilling af parasollen i forhold til solens stråler, er en vippefunktion en god løsning.

Vigtige købskriterier for indsigts- og solafskærmning

Vejrbestandige materialer

Indsigtsafskærmning på altanen giver som regel privatliv året rundt. Da den er udsat for vind og vejr, er vejrbestandige materialer vigtige. Hvis indsigtsafskærmningen består af vandfast kunststof som akryl, er den ikke kun smudsafvisende, men også robust og bøjelig. Det er heller ikke besværligt at montere den. Akrylstof anbefales især til parasoller, så forbliver den også tør i regnen.

Farveægte materialer

En fin pavillon eller en dekorativ parasol kan også være et flot blikfang. Farveægte stoffer beskytter mod afblegning, så produkterne holder i lang tid. Gå efter angivelserne "Farveægte" eller "Lysægte" i produktbeskrivelsen. Du kan også beskytte parasollens farve ved at tildække den med et overtræk, hver gang du har brugt den. Overtrækket beskytter også mod vind og vejr.

UV-bestandighed

Du skal ved køb af solafskærmning til altan- og havebrug vælge en UV-beskyttelse på mindst 15 UPV for at undgå at blive forbrændt. Jo højere denne værdi er, desto bedre er du beskyttet under parasollen. Den hidtil højeste beskyttelse får du med UPV 80+. Du skal derudover gå efter kvalitetsstoffer, der enten er tætvævede eller har en kraftig belægning. I lighed med mørke farver bidrager de til en bedre UV-beskyttelse.

Størrelse og form

Parasoller kan fås i mange forskellige former og størrelser. Ud over den klassiske, runde model pynter små og store, rektangulære og ottekantede parasoller også i haven eller på altanen. Vælg en model, der giver tilstrækkelig beskyttelse mod solen på altanen og i haven og falder harmonisk ind i helhedsbilledet alt efter anvendelsessted og formen på dine havemøbler. En ekstrastor model med to sidefløje er eksempelvis et godt supplement til det store bord til havefesten, mens en lille, rektangulær parasol er velegnet til altanen.

Vores løfter om sol- og indsigtsafskærmning

Hos Tchibo finder du sol- og indsigtsafskærmning af høj kvalitet, som holder i lang tid, så du kan nyde de varme sommerdage i fred og uden at blive forbrændt. Vores TCM-mærke, der står for "Tchibo Certified Merchandise", giver dig den sikkerhed, som kun en gennemtestet mærkevare kan, når du køber sol- og indsigtsafskærmning til altan og have i vores onlineshop. Mærket "UV-beskyttelse 80" står for en meget høj solbeskyttelsesfaktor. Den rigtige havebelysning giver hygge, så du kan nyde de lune sommernætter i fulde drag. Du finder naturligvis også havebelysning i vores onlineshop.