×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Sofaer & stole

Sofaer & stole

  • Bænk med opbevaringsrum
Et møbel fra vores Nordic-serie
1.079DKK
Quick view
  • Siddebænk i massivt træ
Pladsbesparende – siddebænk, sko- og opbevaringsreol i et
589DKK
Quick view
  • Natbord
Med speciel højde – kan også bruges til senge med boksmadras
759DKK
Quick view
  • Bænk
En del af vores Landidyl-serie
1.669DKK
Quick view
  • Sofabord
Med praktisk skuffe til fjernbetjening, aviser osv.
1.629DKK
1.249DKK
Quick view
  • Sofabord med opbevaringsrum
Et møbel fra vores Nordic-serie
1.499DKK
Quick view
  • Bænk
Med polstring og skuffe
999DKK
Quick view
Kan p.t. ikke bestilles
  • 2 borde med hylde
Et møbel fra vores Nordic-serie
759DKK
Kan p.t. ikke bestilles
  • 2 indskudsborde
En del af vores Landidyl-serie
669DKK
Desværre udsolgt
  • Sofabord
En del af vores Landidyl-serie
1.499DKK
1

Sofaer og stole: behagelige velværeoaser i stuen

Er der noget skønnere end at slappe af hjemme eller at unde sig selv en lille pause, når husarbejdet er udført? For at det bliver rigtig hyggeligt, skal en behagelig stol eller en hyggelig sofa indbyde til hyggelæsning og afslapning. Gå på opdagelse i Tchibos sortiment af lækre, polstrede møbler, der giver velvære. Vi giver dig råd om, hvad der er det bedste valg af sofaer og stole.

Sådan finder du sofaer og stole, der passer til dine behov

Hvor stor skal sofaen være?

Før du køber sofa, skal du måle helt nøjagtigt, hvor meget plads der i virkeligheden er i det pågældende rum. Da store, polstrede møbler på en uheldig placering hurtigt kan virke mere dominerende end tiltænkt, kan du bruge disse små fif: Afmærk sofaens mål med flyttekasser – så kan du få et godt indtryk af, hvordan sofaen kommer til at fungere i det pågældende rum. Dermed kan du hurtigt se, om sofaarrangementet giver tilstrækkelig plads til et evt. sofabord samt de nødvendige gangarealer. Især i mindre rum kan det give god mening at vælge en hjørnesofa.

Målrettet brug af farver

De polstrede møbler er blandt de store genstande i stuen, og deres indflydelse på virkningen i rummet er tilsvarende dominerende. Derfor er især store sofaer ofte holdt i diskrete farver som antracit eller beige, så møblets visuelle effekt nedtones. Går du derimod efter et ægte blikfang, kan du bruge kraftige farver som violet eller gul – dermed kommer en smuk lænestol eller en lille sofa i centrum og indbyder til, at man slår sig ned. Og med et farvet betræk eller plaider og pyntepuder kan du give dine polstrede møbler et nyt udseende.

Hvilken sofa er den rigtige?

Hvilken sofa, der er den rigtige til dig, afhænger af dine præferencer. Hvis du helst vil sidde i en hyggelig rundkreds med familie og venner, har du ikke blot brug for masser af plads. Selve arrangementets beskaffenhed er også afgørende. Det mest velegnede er hjørnesofaen eller U-formen, så dine gæster delvist sidder overfor hinanden. Har du ikke et gæsteværelse og alligevel gerne vil give dine gæster mulighed for at overnatte, er det vigtigt med en udtrækkelig sovesofa til en eller to personer. Hvis du generelt kun har lidt plads, kan en simpel 3-personers sofa gøre det. Den kan du supplere med en lænestol eller en puf, der kan bruges efter behov.

Slidstærke sofaer og lænestole

Hvis du har en familie eller husdyr, ved du, at det nogle gange kan gå vildt til derhjemme. Du kan ikke undgå, at der kommer brugsspor på de polstrede møbler før eller senere. Men du kan ved dit valg af sofaer og stole sørge for, at de har den længst mulige levetid. Du kan forebygge små revner eller pletter ved at bruge et egnet betræk. Finvævede betræk egner sig eksempelvis bedre end groftvævede, da stoffet ikke så let bliver ødelagt. Kunstfibre som polyester er særligt slidstærke og kan ofte repareres med en lap. Betræk af bomuld er særligt velegnede, fordi de er aftagelige og kan vaskes separat eller udskiftes.

Dette skal du være opmærksom, når du køber sofaer og stole

Den rigtige højde og dybde

Din sofas højde afhænger af flere faktorer. Som udgangspunkt passer en højde på ca. 40 cm til mennesker med gennemsnitshøjde. Fra ca. 45 cm sidder du mere lige op – omtrent som på en stol. Især ældre mennesker sætter pris på en sådan siddeflade, der gør det nemmere at rejse sig. Ellers kan du også vælge en lavere model. Jo lavere sofaen er, desto mere får den "lounge-karakter" og indbyder til, at man ligger i den. Den rigtige siddedybde er derimod især afhængig af kroppens størrelse. Den afgør, om du sidder lige op og ned eller meget sammenbøjet i sofaen. Overkroppen og lårene skal helst være placeret i en lettere stump vinkel, når du sidder ned.

Den rigtige polstring

Polstringen på din sofa giver komfort, og den kan efter smag og behag være hård, medium eller blød. Møbler i minimalistisk stil har typisk stramt betræk og giver næsten ikke efter – sådan beholder de deres formskønne karakter med lige linjer. Elsker du derimod at synke ned i en sofa, er det bedst at vælge en model med blødt polster. Den passer til din krop og giver høj sidde- og liggekomfort. Der vil dog komme fordybninger i bløde, polstrede møbler med tiden, hvis de bruges til at ligge i, og der vil også opstå mindre fordybninger på ofte brugte steder. Du kan undgå, at der dannes fordybninger, hvis du ikke sidder samme sted hver gang.

Stabil konstruktion

Rammekonstruktionen er først og fremmest afgørende for sofaens eller lænestolens kvalitet, da den skaber møblets struktur og stabilitet. På kvalitetssofaer består rammens bærende dele af massivt træ, der skrues sammen eller forbindes med dyvler. Så kan sofaen bedre holde til vedvarende belastninger. En godt forarbejdet, underliggende fjederdel understøtter konstruktionen og øger også siddekomforten. Der anvendes fortrinsvis bølgefjedre af stål. Elastiske remme giver desuden arm- og ryglæn den nødvendige støtte.

Slidstyrke

Alt efter hvilket materiale sofabetrækket er lavet er, kan det være mere eller mindre modstandsdygtigt over for slitage. De såkaldte belastningsomgange angiver, hvor ofte et bestemt sted kan belastes, før der sker skader på stoffet. Er man en familie med børn, anbefales det at vælge et sofabetræk med mindst 20.000 belastningsomgange. Betræk af slidstærke kunstfibre som polyester kan dog have værdier fra 60.000 til helt op til 80.000 belastningsomgange. Betrækket er yderst resistent mod slitage. Hvis du vælger en sofa eller en lænestol af ægte læder, kan du beskytte den mod slitage ved at imprægnere den.

Vores løfter om sofaer og stole

Når du køber en lænestol eller en sofa i vores onlineshop, skal du kunne stole på kvaliteten af vores produkt. Vi forarbejder kvalitetsmaterialer til stabile og behagelige polstrede møbler, som du kan have glæde af i lang tid. Du kan se dette på "Tchibo Certified Merchandise"-mærket, eller forkortelsen TCM-mærket, der bl.a. står for regelmæssige interne og eksterne kvalitetskontroller i henhold til vores egne standarder. Du kan hurtigt få et overblik over vores produkters egenskaber ved hjælp af vores forskellige mærker og symboler. Mange af vores polstrede møbler har f.eks. fået tildelt RAL-kvalitetsstemplet "Det gyldne M". Produkter med dette mærke kontrolleres regelmæssigt i henhold til kvalitetsstandarder som holdbarhed, stabilitet og sikkerhed.