×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Pasformguide kvinder

Størrelsesguide til kvinder

Det vigtigste er, at du altid har det rigtige oufit på og føler dig klædt godt på til enhver lejlighed. Forudsætningen for dette er: Tøjet skal passe i størrelsen. Med vores pasformguide sidder dit tøj perfekt.

Dametøj: Find frem til din rigtige tøjstørrelse

Sådan finder du den rigtige størrelse

Find frem til dine kropsmål og se i tabellen, hvilken tøjstørrelse, der passer til dig.

1. Brystmål
Mål vandret rundt om kroppen hen over barmen, hvor den er størst.

2. Taljemål eller livvidde
Måles vandret i taljen uden at stramme.

3. Hoftemål
Måles vandret på det bredeste sted på hofterne.
Tøjstørrelse
Brystmål (cm)
Taljemål (cm)
Hoftemål (cm)
32 (XS)
34
74-77
78-81
61-63
64-66
84-87
88-91
36 (S)
38
82-85
86-89
67-70
71-74
92-95
96-98
40 (M)
42
90-93
94-97
75-78
79-82
99-101
102-104
44 (L)
46
98-102
103-107
83-87
88-93
105-108
109-112
48 (XL)
50
108-113
114-119
94-99
100-106
113-116
117-121
52 (XXL)
54
120-125
126-131
107-112
113-119
122-126
127-132

Bluser til damer - moderne bluser til enhver lejlighed

Bluser hører til basisgarderoben for kvinder: Hele vejen igennem - lige fra den klassiske påklædning til kontoret, til festlige anledninger og også til det afslappede fritidslook - er bluserne ægte gennemgående klassikere, der kan bruges til det hele. De kan være enkle eller lidt flippede, have detaljer i form af sløjfer, bindebånd eller rucher - de kan også være forsynet med moderne tryk - lækre bluser er meget anvendelige og alsidige.

Alt om blusekraver

Hovedreglen, når det gælder blusekraver, er: Den må ikke sidde for stramt og altså ikke snøre ind, heller ikke selv om den ”tilknappede” stil netop er på mode. Til forskel fra herreskjorter har bluser knaphullerne i venstre side. Skjortekraven på en bluse er syet på rundt om halsudskæringen og minder om den klassiske Kent-krave til mænd. Når det gælder tunikablusen er der ofte kun en rund halsudskæring med en dekorativ indsnøring i stedet for en krave - det er perfekt til varme dage. Drengekraven har afrundede kraveflipper, ligger fladt til mod halsen og bliver ofte brugt til det unge, friske look, hvorimod ståkraven nærmere egner sig til det lidt strenge outfit: Som navnet antyder, er det en stående krave, der ikke kan klappes ned.

Damebluser i materialer af høj kvalitet

Stoffet bestemmer, hvad blusen egner sig til. For alle blusestoffer har materialeegenskaber, der er afgørende for, hvor behagelige de er at have på, og som bør passe til anledningen. En silkebluse er for eksempel som skabt til festlige anledninger. Bluser af silke eller satin udgør det perfekte blanke supplement til nederdele og bukser, når der er en særlig anledning, og du gerne til gøre lidt ekstra ud af din påklædning.
Hvis du gerne vil vække opmærksomhed, bør du gribe til transparent chiffon eller fine blonder. Så bliver du ekstra feminin. Detaljer som smocksyning, perler, glitter eller smykkeapplikationer - som lige nu er det helt store - sætter ikke kun et moderne præg på beklædningen, men fremhæver også din helt særlige stil.

Damebukser fra klassisk til moderne

Damebukserne har næsten afløst nederdelen til hverdagsbrug. For når du ønsker at klæde dig praktisk på, er bukserne helt uundværlige. Hvis de har en behagelig facon, giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed i mange forskellige snit og udformninger er bukser velegnet til alle formål.

Damebukser til enhver figur

Stofbukser med stræk danner grundlaget for den alsidige og ofte bekvemme påklædning. Især bukser med lige ben er velegnede til de fleste figurtyper. Men klassikeren blandt bukserne er og bliver i mange klædeskabe jeans - for eksempel med den klassiske boot cut eller som skinny jeans. Hos Tchibo finder du et stort udvalg af damebukser - fra stilfulde treggings over de klassiske chinos til de superenkle bengalinbukser. I den forbindelse er Tchibo meget opmærksom på stoffernes og materialernes oprindelse. Vores populære slimfit-jeans med 5 lommer er lavet af 98 % økologisk bomuld (økologisk dyrket) og 2 % elastan. Det gør disse jeans til den helt igennem behagelige yndlingsbeklædning blandt damebukserne.

Bukseguiden fra Tchibo

Det store udvalg af buksefaconer er lige nu så omfattende, at man godt kan miste overblikket og slet ikke mere kan finde ud af, hvad man skal gøre af sig selv. Læs derfor vores lille bukseguide, der er i alfabetisk rækkefølge:
 • Bengalinbukser: Materialet holder faconen godt med sit indhold af elastan, der også gør, at bukserne sidder perfekt. Navnet på stoffet stammer fra silkegarn fra Bengalen, der oprindeligt blev brugt til fremstillingen af disse bukser. Stoffet egner sig helt ideelt til den figurbetonede mode, da det altid holder på formerne.
 • Boot cut: Betegnelsen stammer fra engelsk og står for det såkaldte støvlesnit, idet buksebenene er videre forneden, så der er plads til støvlerne. Med det løse snit ved underbenene og den tætsiddende facon ved lårene giver de næsten altid en utrolig flot figur.
 • Boyfriend jeans: Mænd pas på! Luk jeres klædeskabe, for pigerne hugger nu jeres bukser og tager dem på i det moderne oversizelook, der er eftertragtet lige nu. Boyfriend jeans er afslappede, bekvemme og klæder enhver figur.
 • Chinos: Alle elsker dem - de sommerlige bomuldsbukser, der fås i et bredt udvalg af farver. Deres enkle facon gør dem velegnede, både når du gerne vil være lidt smart og moderne, men også til at slappe af i, når du har fri.
 • Culotte: Tidligere blev de lidt nedsættende betegnet ”stumpebukser”, men i dag er de højeste mode. Det er meget IN at vise ankler, især når resten af bukserne har vidde og masser af sving som en nederdel. Da culottebukserne har en lidt bred silhuet, er det bedst at sætte dem sammen med en overdel, der sidder tæt til for at stramme op på proportionerne.
 • Marlenebukser: Og der er mange flere modeller. Marlenebukserne er opkaldt efter Marlene Dietrich og udgør simpelthen en kult blandt udvalget af bukser, et sandt modestatement. Dog egner denne trend sig mest til høje, slanke kvinder.
 • Skinny bukser: De supersnævre bukser klæder især spinkle, slanke kvinder. De er lige i snittet og sidder som regel meget stramt til, bukserne minder om cigaretter og bliver derfor også ofte kaldt ”cigaretbukser”.
 • Treggings: Her kommer der igen en engelsk ordsammensætning på banen: For her blev "trousers" og "leggings" trukket sammen til "treggings". De meget tætsiddende bukser er af elastisk materiale, og derfor er de meget bekvemme at have på. Da de forener jeanslooket med en uhyre hyggelig bekvemmelighed, hører de i dag til blandt de mest populære damebukser.

Altid velklædt - med dametøj fra Tchibo

    
Kun få tilbage
 • Termoleggings
 • Termoleggings
Bløde og varmende takket være den opruede inderside
85DKK
fra65DKK
Quick view
Kun få tilbage
 • Jeans »slimfit«
Bekvem, blød og elastisk bomuldsstretchkvalitet
329DKK
Quick view
Kun få tilbage
 • Finstrikket cardigan
 • Finstrikket cardigan
Utroligt blød viskoseblandingskvalitet
169DKK
129DKK
Quick view
 • Langærmet bluse
 • Langærmet bluse
Behageligt blød, ren bomuldskvalitet
fra89DKK
Quick view
    
Kun få tilbage
 • Kjole
Flydende, elastisk og krepperet kvalitet
229DKK
Quick view
 • Bælte
Kunstlæder af høj kvalitet
85DKK
59DKK
Quick view
Desværre udsolgt
 • Oversized, lang bluse
Behageligt blød og elastisk bomuldsblandingskvalitet
169DKK
fra149DKK
Desværre udsolgt
 • Jeansjakke
Taljeret snit
249DKK
fra209DKK
    
Desværre udsolgt
 • Ruskindstøvler
I blødt ruskind af høj kvalitet
559DKK
Kun få tilbage
 • Bluse med sløjfe
Flydende, blidt krepperet, elastisk stofkvalitet
169DKK
139DKK
Quick view
 • Softskåls-BH
 • Softskåls-BH
Former blødt uden bøjle
129DKK
99DKK
Quick view
Kun få tilbage
 • Vatteret jakke
Med elastikindsats i siderne
329DKK
249DKK
Quick view
    
Kun få tilbage
 • Pyjamas
Utroligt blød Lenzing Modal®-blandingskvalitet
169DKK
fra159DKK
Quick view
Desværre udsolgt
 • Bluse
Dejligt blød, vævet ren bomuld
149DKK
109DKK
Kan p.t. ikke bestilles
 • Posetaske
Kan bruges som skuldertaske og til at hænge om
249DKK
179DKK
 • Bluse med flæsede ærmer
 • Bluse med flæsede ærmer
 • Bluse med flæsede ærmer
Blødt faldende, let krepperet og elastisk kvalitet
129DKK
fra79DKK
Quick view

Sko og strømper

Skostørrelse
Fodlængde (cm)
34
21,2
35
21,8
36
22,5
37
23,2
38
23,8
39
24,5
40
25,2
41
25,8
42
26,5

Sådan finder du frem til din sko- og strømpestørrelse

Din sko- og strømpestørrelse finder du frem til ved at måle længden på dine fødder.

1. Stil dig i strømpesokker på et ark papir og tegn meget nøjagtigt omridset af dine fødder.

2. Må nu med et målebånd afstanden fra hælen til den længste tå på begge fødder. Hvis målene er forskellige på den højre og den venstre fod, svarer din skostørrelse til målene på den længste fod.

Dametøj på tchibo.dk

Den nyeste mode til dig

Se vores dametøj

Gå til kategorien damer

BH-guide

Når det gælder pasform, må der naturligvis ikke mangle en BH-guide.

Sådan finder du den rigtige BH-størrelse