×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Det perfekte mælkeskum

Det perfekte mælkeskum

Kaffeentusiaster lægger ikke alene vægt på en god Tchibo Kaffe, de sværger også til det perfekte mælkeskum. Cremet skal det være - og fast, men stadig flydende. Lyder måske slet ikke så nemt endda, men med espressomaskinens dampdyse går det nemt.

Mælkeskum helt enkelt - forklaret trin for trin:

Trin 1: Forberedelsen

Trin 1: Forberedelsen

Blæs overskydende kondensvand ud af dampdysen, før du går i gang med mælkeskummet. Hæld den kolde mælk fra køleskabet i en lille eller lidt større mælkekande.
Trin 2: Trækkefasen

Trin 2: Trækkefasen

Kom dampdysen ned i mælken og åbn for damphanen. Hold mælkekanden sådan, at dampdysen kun lige er under mælkens overflade og laver en ’skrabende’ lyd.
Trin 3: Rullefasen

Trin 3: Rullefasen

Løft nu mælkekanden op, så dampdysen forsvinder ned igen og ruller mælken rundt. Skum videre, inden mælkeskummet har fået en tyktflydende konsistens.
Trin 4: Skum op til ca. 60° C

Trin 4: Skum op til ca. 60° C

Skum videre, indtil mælken har en temperatur på ca. 60° C. Den ideelle temperatur er opnået, når mælkekanden er for varm at røre ved. Luk for damphanen, og stil kanden til side.
Trin 5: Rengør damphanen

Trin 5: Rengør damphanen

Tør nu damphanen af med en fugtig klud og blæs dysen igennem. Under opvarmning af mælken sætter der sig let partikler i dysen, som man helst skal fjerne med det samme.
Trin 6: Hæld op & nyd!

Trin 6: Hæld op & nyd!

Hæld nu langsomt mælkeskummet i den friskbryggede kaffe og nyd. Lækkert! Uanset om du er til cappuccino, latte eller espresso macchiato - god fornøjelse med mælkeskummet!

Et spørgsmål til
mælkeskummere & mælketyper

Mælkeskum på den nemme måde

Man kan naturligvis også lave mælkeskum på mange andre måder, fx nemt med en elektrisk oder Induktionsmælkeskummer. Andre muligheder er batteridrevne eller manuelle mælkeskummere eller endda et helt normalt piskeris. Alle tilberedningsmetoder fungerer efter samme princip: Varm mælken op og bland den med luft - så opstår skummet.

Det kan naturligvis godt svare sig også at prøve Tchibo Kaffe sort, for at kunne skelne mellem de forskellige smagsnuancer. Og alligevel er mælk for mange perfekt til kaffen. Hvis man skummer mælken fremhæves dens naturlige, let søde aroma endnu mere.

Generelt kan man skumme alle typer mælk, uafhængig af fedtindhold. Man kan endda skumme laktosefri mælk, soja-, ris- og mandelmælk, skummet bliver bare lidt mindre stabilt.

Af mælk med et lavt fedtindhold får man et stabilt skum, der kan virke lidt tørt. Sødmælk giver en meget cremet skum, der i sin konsistens er velegnet til Latte Art. Af homogeniseret mælk får man en særligt stabil skum. Overordnet set gælder: Mælken må ikke varmes til over 70° C, sojamælk ikke over 45° C.

Har du fået lyst til flere tips og opskrifter? Så kan du prøve vores yndlingsopskrifter med kaffe og chokolade.
Og hvordan du tryller med Latte Art, kan du se her.
Lækkert mælkeskum - med alle slags mælk

Vores mælkeskummer

 
Desværre udsolgt
  • Barista mælkeskummer
Nem tilberedning af cremet mælkeskum
69DKK
41DKK