×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Madlavning med kaffe

Madlavning med kaffe

Vidste du, at man kan rigtig meget mere med kaffe end bare drikke det eller lave forskellige mælke- og sirupvariationer - det er fremragende at bruge i madlavningen og giver en helt særlig smagsoplevelse, som ikke mindst kaffeentusiaster vil sætte pris på. Vi er gået i køkkenet og har sammensat en menu over temaet kaffe.

Og nu svinger vi grydeskeen til denne trerettersmenu:
Forret: Risotto med kaffemuslinger
Risotto med kaffemuslinger

Ingredienser til 4 personer / tilberedningstid 1,5 - 2 timer

  • kammuslinger efter behov
  • 200 ml espresso (vi anbefaler Tchibo Espresso Barista)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 2 tomater
  • 200 g risottoris
  • 200 ml hvidvin
  • ca. 1 l grøntsagsbouillon
  • 60 g kold smør (valgfri)
  • 60 g revet parmesan
  • Balsamico
  • Basilikum
  • Sukker, salt, peber
Tilberedning:
Tilbered espressoen, og lad den køle af. Læg muslingene i espressoen i ca. 1 time, og lad dem derefter dryppe godt af i et viskestykke (smid ikke marinaden væk!). Salt muslingerne let, og svits dem på alle sider i lidt olivenolie på en varm pande ved medium varme (ca. 5 minutter).

Til risottoen: Sæt først suppen over, og lad den simre. Skræl skalotteløg og hvidløgsfed, og skær dem i fine tern. Svits dem i olivenolie i en stor gryde ved medium varme. Bemærk: Løgene må ikke blive brune, da de i så fald giver en bitter smag! Kom ris og tomater skåret i tern ved, og svits det med under omrøring, indtil risen er let glasagtig. Hæld hvidvinen ved, og lad den fordampe. Så snart hvidvinen er fordampet, hældes lidt af den varme suppe ved under omrøring, indtil risottoen er cremet. Efter ca. 20 minutter er risen færdig (blød udenpå og med bid indeni). Tag gryden af varmen, rør smør og parmesan i, smag til med salt og peber, og lad den stå tildækket i ca. 2 minutter.
Imens koges sukker op med balsamico og marinadeespressoen, og den koges i omkring et minut. Hæld risen på en varm tallerken, kom muslingerne ved, og pynt med basilikum. Hæld et par dråber af espressobalsamicosovsen over, og server!
Hovedret: Kaffechili
Hovedret: Kaffechili

Ingredienser til 4 personer / tilberedningstid 2 - 2,5 timer

  • 20 ml olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g oksekød i tern
  • 1 stor dåse tomater
  • 2 dåser kidneybønner
  • 2 små dåser tomatpasta
  • 150 ml mørk øl
  • 120 ml stærk Tchibo Privat Kaffe African Blue
  • 120 ml oksebouillon
  • 2 spsk. brun sukker
  • Chiliblanding
  • 1 tsk. kakaopulver (kogekakao)
  • 1/2 tsk. oregano
  • 1 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. koriander, malet
  • 2 chiliskaller
Tilberedning:
Skær løget i fine tern, pres hvidløget, eller skær det i fine tern, hak chiliskallerne. Samtidig tilberedes kaffen. Varm olien op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg, kødtern og hakket kød i ti minutter. Tilsæt så resten af ingredienserne inkl. kaffe (undtagen kidneybønner), og smag til med chiliskallerne - start hellere med få. Lad retten simre ved lav varme og under hyppig omrøring i ca. 1 1/2 time. Tilsæt så bønnerne, og lad simre i endnu 30 minutter, tilsæt evt. mere bouillon, øl eller kaffe. Smag til og server!
Dessert: Chokolademousse med espresso
Dessert: Chokolademousse med espresso

Ingredienser til 4 personer / tilberedningstid 0,5 - 1 time

  • 150 g mørk chokolade
  • 50 ml stærk Tchibo Espresso Barista
  • 2 æg
  • 1 lille pakke vaniljesukker
  • 25 g sukker
  • 65 ml fløde
  • evt. chokoladestrimler/bær
Tilberedning:
Tilbered espressoen. Smelt chokoladen over et vandbad, hæld espressoen i, og lad det hele køle af. Del æggene, og rør æggeblommen cremet med vaniljesukker. Pisk først æggehviden stiv med sukker, og pisk derefter fløden. Når chokolademassen er afkølet, røres den rørte æggehvide i med piskeriset. Derefter tilsættes først fløden og til sidst æggehviden hurtigt, men forsigtigt. Kom moussen i glas eller dessertskåle, og stil den koldt i ca. 3 timer. Før serveringen pyntes med chokoladestrimler eller bær.

Alt om kaffe