Luk
Kufferter & rejsetilbehør

Kufferter & rejsetilbehør

1

Kufferter, rejsetasker med mere: Den perfekte partner

Den ideelle rejsebagage skal være praktisk, let og robust. Du kan vælge mellem kompakte trolleyer, robuste kufferter med hardcase samt tekstilrejsetasker af høj kvalitet. Derudover har vi nyttigt rejsetilbehør såsom kosmetiktasker eller låse til kufferter. Men hvordan finder du den model, der passer til dig? Volumen, materiale og vægt er her vigtige kriterier for afgørelsen. Kufferter af stabilt kunststof er for eksempel velegnede til flyrejser, hvorimod bagage af polyesterstof bedre egner sig til familieferien med bilen eller campingturen.

Hvad der er vigtigt, når du skal købe kufferter og rejsetilbehør

Egnede materialer

Hardcasekufferter af kvalitetskunststof er utroligt stabile, slag- og ridsefaste. En yderligere fordel ved materialet er, at snavs nemt kan tørres af med en fugtig klud. Aluminium er endnu mere stabilt end kunststof. Kufferter af aluminium er næsten uopslidelige og robuste, men får gerne spor efter slid, såsom buler. Vælger du en kuffert af polyester, skal du beslutte dig for en let kuffert med et meget slidstærkt og vandfast materiale. Når polyester skal vaskes af, er vand og et mildt sæbemiddel nok. Ved læder gælder andre regler. Materialet er robust og har en lang holdbarhed, men kræver mere pleje. Læderkufferten bør behandles med en imprægneringsspray før første brug, så den ikke får grimme pletter efter regnvejr.

Kvalitetshjul

Trolleyer samt de fleste større kufferter og rejsetasker har hjul. Du kan her vælge mellem enkle modeller med to hjul og mere eksklusive modeller med fire hjul, så bagagen kan manøvreres nemt rundt. Hjul med bremse er også en god ting, så du kan stille kufferten sikkert fra dig. Gummihjul, som nemt klarer ujævnheder på stier og veje, er selvfølgelig meget velegnede samt også meget robuste. Brede hjul er generelt bedre end smalle hjul. Vær dog ikke kun opmærksom på hjulene, men også på håndtaget, for et håndtag, der er tilstrækkeligt langt og kan trækkes ud, eller endda et håndtag med flere trin, gør transporten af kufferten mere komfortabel, da du kan gå normalt. Alle håndtag bør desuden ligge godt i hånden.

Sådan vælger du den rigtige bagage

Den rigtige håndbagage

For at bagagen anses som håndbagage på flyrejser, må den ikke være større end de standardværdier, der er fastlagt for størrelse og vægt. Disse afhænger af flyselskabet og kontrolleres nøje, især på de billigere flyrejser. En kuffert eller en rejsetaske med målene 34 x 53 x 23 centimeter kan du principielt altid tage med over hele verden, men du bør alligevel undersøge forholdene forinden. Bestemmelserne kan også variere inden for et flyselskab alt efter din billet, afgangssted og destination. Du skal især tage højde for forskellene mellem "Economy Class", "Business Class" og "First Class".

Hvor meget volumen?

Leder du efter en kuffert til en kort rejse på et par dage, er trolleyer med en volumen mellem 20 til 40 liter store nok. Disse gælder som regel som håndbagage på flyrejserne. Kufferter til en uges ferie bør have en volumen på mellem 50 til 70 liter. Der findes også kufferter med en volumen på mellem 70, 90 eller 120 liter til længere rejser. Du skal dog huske på, at de fleste flyselskaber kun tillader op til 20 kg bagage, uden at du skal betale ekstra. Derfor kan det betale sig at pakke færre ting ned. Dette kan ske i form af færre stykker tøj og i stedet tage vaskemiddel med.

Mere orden i bagagen

Rejsebagagen bliver ofte kastet rundt, drejet og klemt under læsningen og transporten i lufthavnen. Men bare rolig – indvendige rum, ekstra lommer samt seler holder orden på dine ting i bagagen. Rum, der kan lukkes, er især egnede til opbevaring af små, upraktiske ting. Seler holder tøjet i form. Der findes endda særlige kufferter eller lommer til nogle ting. De har for eksempel en indbygget lomme til den bærbare computer eller et ekstra rum til strøget tøj.

Stof eller hardcase?

Der er fordele ved begge – kvalitetskufferter med hardcase beskytter indholdet godt, da den robuste kuffert ikke giver efter så let. Den er derfor velegnet til flyrejser, hvor bagagen sjældent behandles blidt. Kufferter af stof kan derimod placeres mere pladsbesparende, for eksempel i bilens bagagerum. Da disse materialer er mere fleksible, kan bagagen også nemmere placeres inde i bilen end uformelige bagagestykker, og kufferter af nylon eller polyester er desuden meget lette. Ønsker du derimod at kombinere fordelene ved kufferter med stof og hardcase, er en kuffert med semi-hardcase den rigtige løsning.

Det særlige ved kufferter og rejsetilbehør

Vi ønsker, at du bliver ved med at være glad for vores kufferter og rejsetasker samt tilbehør. For at sikre dette har vi stillet høje kvalitetskrav til vores produkter. Vi bruger for eksempel materialer uden skadelige stoffer til bagagen, som du kan stole helt på. Dette ses af vores TCM-mærke, som står for "Tchibo Certified Merchandise". Dette betyder regelmæssige, strenge kontroller af materiale, forarbejdning og sikkerhed.