×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Coldbrew. Koldbrygget kaffe som læskende sommerdrik!

Hvad går den nye kaffetrend "Coldbrew" egentlig ud på og hvordan brygger man den nye og trendy sommerdrik?
5 spørgsmål til Tchibos kaffe-sommelier Benjamin Widegreen

Kold kaffe smager skønt!

Hvad er Coldbrew og hvor stammer den fra?
Benjamin Widegreen: Coldbrew er koldbrygget kaffe, der ikke må udsættes for varme, når den tilberedes. I Europa har Coldbrew været den nye kaffetrend et par somre, i USA har man kendt til drikken i lidt længere tid.

Hvad er forskellen på Coldbrew og normal kaffe?
Forskellen er, at det tager længere tid at tilberede Coldbrew, og det betyder at den bliver meget mildere i smagen. Den har ikke den klassiske kaffes typiske lidt bitre smag, og det gør den meget egnet som forfriskende, lidt frugtagtig sommerdrik. Folk, som normalt ikke bryder sig så meget om kaffe, vil måske synes rigtig godt om en koldbrygget en af slagsen.

Hvordan laver man Coldbrew?
Det er meget nemt at lave koldbrygget kaffe. Du kan købe specielt udstyr, men du kan også sagtens benytte en ganske almindelig stempelkande. Man starter med at male 100-150 g kaffe groft og overhælde den med 1 liter koldt vand. Herefter skal den stå og trække i 12-16 timer. Til sidst hældes kaffekoncentratet gennem et filter - færdig! Man kan f.eks. drikke Coldbrew med isterninger eller benytte den som basis for andre drikke.

Kan man drikke den på andre måder?
Ja, bestemt! Lade bare din kreative fanatasi få frit løb. Drik den f.eks. med fløde, mælk eller frugt eller lav andre spændende Coldbrew-kreationer efter din personlige smag. Du finder nok hurtigt din favorit.

Det lyder spændende. Har du selv en yndlingskreation?
Ja, det har jeg, selvom jeg selvfølgelig løbende afprøver nye kreationer og forelsker mig i dem. Min favorit, som jeg også anbefaler i mine kurser, er Cold Brew Tonic. Den er simpelthen bare perfekt - både om morgenen og om eftermiddagen. Med Tchibo Privat Kaffee African Blue er det ingen sag at lave Cold Brew Tonic selv!

Benjamin Widegreen er født i Hamborg og har arbejdet som kaffeekspert inden for branchen i 14 år. Han blev ansat hos Tchibo i 2012 og har rejst verden rundt for at afholde kaffekurser.
Cold Brew
  

Benjamins Favorit: Cold Brew Tonic

Ingredienser:
• 1 l koldt vand
• 100-150 g Tchibo Privat Kaffee African Blue
• Tonicvand
• 1 citron
• Isterninger
• Filter
• 1 skål eller stempelkande
• Glas

Tilberedning:
Kom den malede kaffe ned i en skål eller stempelkande. Hæld vand over og lad den stå og trække i ca. 12 timer ved stuetemperatur. Herefter filtreres kaffekoncentratet og hældes i et glas. Tilsæt tonicvand, isterninger og citronskal - færdig!