×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Sådan får du den perfekte mokka

Tyrkisk mokka er den ældste form for kaffe, man kender. Karakteristisk for mokka er, at der kommer kaffegrums med i koppen. Ofte krydres mokka også med kardemomme, kanel, nelliker eller rosenvand.

Vi forklarer trin for trin, hvad det kommer an på, når du laver mokka.
Trin 1: Mokka - klargøring

Orientens aroma

Ibrik eller "cezve" kaldes de små originale tyrkiske mokkakander De bliver for det meste fremstillet i hånden af kobber og fås i forskellige størrelser. En sådan ibrik fyldes først med vand - ca. 50 ml pr. kop.

I dens hjemland bliver mokka drukket med sukker, der tilsættes straks. Til en kop bruges ca. en teskefuld sukker.
Trin 2: Mokka - den korrekte formalingsgrad

Fint formalet som flormelis

Da den malede kaffe ved mokka opvarmes sammen med vandet og også skænkes med op i koppen, skal kaffen til mokka males meget fint, således at det har samme konsistens som mel eller flormelis.
Trin 3: Mokka - kaffemængden

Fint formalet som flormelis

Til en kop kaffe tilsættes der en teskefuld med top af den helt fint formalede kaffe til den lille mokkakande.

Vidste du?
I mange lande krydres mokka med kardemomme, kanel eller nelliker. Hvis du har lyst til at prøve det, skal de stødte krydderier blot tilsættes i ibrik'en sammen med den malede kaffe.
Trin 4: Mokka - tilberedningen

Med skum og kaffegrums

Bring vandet i ibrik'en i kog og tag derefter ibrik'en af kogepladen. Først derefter tilsættes kaffen og så lader man blandingen få et opkog ved svag varme.

Så snart kaffen skummer op, tages ibrik'en af pladen og der røres rundt et par gange. Så sættes mokkaen over varmen igen, og man lader den skumme op. På god tyrkisk kop mokka bør hver kop være dækket af et tæt skumlag. For at opnå det kan man efter første opkog tage skummet af og fordele det i kopperne.

Vidste du?
Jo oftere du lader mokkaen skumme op, jo mere tyktflydende bliver kaffen, og jo mere intensiv bliver smagen.

Disse typer kaffe fra Tchibo egner sig til mokka

    
Espresso Siciliansk
Kraftig-intensiv
Intensitet:66
fra 39 DKK Quickshop DKK/kg:  156
 
Fås i:
 
Barista Caffè Crema
Nu med aromabevarende skruelåg
Intensitet:36
fra 145 DKK Quickshop DKK/kg:  145
 
Fås i:
 
Barista Espresso
Nu med aromabevarende skruelåg
Intensitet:56
fra 145 DKK Quickshop DKK/kg:  145
 
Fås i:
 
Caffè Crema Mild - 1 kg hele bønner
Harmonisk og afrundet
Intensitet:36
125 DKK Quickshop DKK/kg:  125
   
Caffè Crema Vollmundig - 1 kg hele bønner
Fyldig og aromatisk
Intensitet:46
125 DKK Quickshop DKK/ktg:  125
Espresso Milanese - 1 kg hele bønner
Elegant-frugtagtig
Intensitet:46
125 DKK Quickshop DKK/kg:  125
Espresso Siciliansk - 1 kg hele bønner
Kraftig-intensiv
Intensitet:66
125 DKK Quickshop DKK/kg:  125

Alt om kaffe