×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Sådan brygger du den perfekte kaffe med manuel filtertragt

Den klassiske manuelle filtertragt har fået en lille renæssance, for denne tilberedningsmåde er hurtig, ukompliceret og udstråler en nostalgisk charme og hygge fra dengang, da kaffeformaling og -brygning stadig var ægte håndarbejde.
Vi forklarer, hvad der er vigtigt ved kaffebrygning med manuel filtertragt.
Trin 1: Manuel filtertragt - klargøring

Isætning af kaffefilter

Sæt den manuelle filtertragt på en velegnet kaffekande og læg papirfilteret i tragten. For at kaffen ikke skal smage af papir, hældes lidt varmt vand i filteret, så det bliver fugtet jævnt over det hele (derefter tømmes kanden).

Vidste du?
Vandkvaliteten har stor indflydelse på kaffens smag. Jo blødere vandet er, jo mere fremtrædende bliver kaffens syre, medens hårdt vand snarere neutraliserer frugtsyren i kaffen.

Bedst udfoldes den fulde kaffearoma, hvis der bruges rent middelhårdt vand.
Trin 2: Manuel filtertragt - den korrekte formalingsgrad

Formalet som sand

Kaffens aroma er lukket inde i hver enkelt kaffebønne. Først når bønnerne males, frigøres disse aromastoffer. Formalingsgraden har en væsentlig indflydelse på smagen. Ved en forkert formalingsgrad kan kaffen blive tynd og syrlig, eller smagen kan blive for stærk og bitter.

Til tilberedning i manuel kaffetragt bør kaffen have en mellemfin formalingsgrad, således at den nogenlunde har konsistens som sand.
Trin 3: Manuel filtertragt - kaffemængde

Hvor meget kaffe skal der fyldes i filteret?

Jo mere kaffe, der fyldes i filteret til hver kop, jo stærkere bliver kaffen. En normal måleske til kaffe rummer 7 g malet kaffe. Det er omtrent den rigtige mængde til 125 ml middelstærk kaffe. Hvis man vil have den stærkere eller drikker af krus, bruges der op til 10 g (1,5 teskefuld med top) pr. kop eller krus.

Vidste du?
Det er endnu nemmere at tilberede kaffe direkte i koppen end med manuel tragt. Hæld 2 teskefulde kaffe med top i en kop og hæld 150 ml hedt vand, der er gået af kog, over, rør rundt og lad kaffen trække. Færdig!
Trin 4: Manuel filtertragt - tilberedning

Cirkelbevægelser giver fuld aroma

Hæld malet kaffe i det gennemfugtede filter, således at der en så jævn overflade som muligt. Hæld vand over, indtil det står ca. 1 cm over kaffeoverfladen. Lad kaffen boble lidt op.

Når kaffen er løbet igennem, hældes resten af vandet langsomt over med cirkelbevægelser fra midten og udefter. Til sidst hældes der en tynd stråle ned i midten for at bevare væskestanden i filteret.

Vidste du?
Hvis kaffen i filteret har en jævn overflade, efter at vandet er trukket igennem, er det et tegn på, at indholdsstofferne er blevet trukket ensartet ud, at formalingsgraden var perfekt, og at de fine partikler i den malede kaffe er blevet fugtet ens. Vores kaffetyper til filterkaffe

Vores kaffetyper til filterkaffe

    
Afrundet og mild i smagen - 500 g
Intensitet:26
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Elegant afrundet - 500 g
Intensitet:36
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Karakterfuld og kraftig - 500 g
Intensitet:56
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
    
Naturmild - 2 x 250 g
Intensitet:26
fra55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Fyldig - 2 x 250 g
Intensitet:46
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Mild & koffeinfri - 2 x 250 g
Intensitet:26
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
  
Aromatisk-afrundet
Intensitet:36
47DKK
DKK/kg 94
Quick view
Fyldig smag -2 x 250 g
Intensitet:56
47DKK
DKK/kg 94
Quick view

Alt om kaffe