×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Sådan laver du den perfekte kaffe i en stempelkande

Kaffebrygning i stempelkande har i mange årtier været en af de mest populære måder at lave kaffe på. En stempelkande er meget nem at bruge, den skal hverken bruge strøm eller filter, og desuden er den hurtig at rengøre. Da sien i stempelkanden i modsætning til papirfilteret ikke filtrerer olierne i kaffen fra, bevarer kaffen sin fulde smag.

Sådan bruger du en stempelkande korrekt:
Trin 1: Stempelkande - klargøring

Forvarm kanden & og bring vandet i kog

Inden du tager stempelkanden i brug, er det en god ide at skylle kanden med hedt vand, så holder kaffen sig bagefter varm i længere tid.

Derefter bringes vandet i kog. Lad det stå et øjeblik. Den optimale temperatur, når vandet hældes over kaffen er 95° grader. Bedst udfoldes den fulde kaffearoma i 100 % Tchibo arabica, hvis der bruges rent middelhårdt vand.
Trin 2: Stempelkanden - den korrekte formalingsgrad

Til stempelkanden skal kaffen være grov

Kaffe, tilberedt på en stempelkande, smager fyldigt og nuanceret, da vandet er i kontakt med den malede kaffe i relativt lang tid. Det er vigtigt at bruge groftmalet kaffe, for at alle de værdifulde stoffer i kaffen kan blive trukket ensartet ud. Den ideelle formalingsgrad er opnået, når den malede kaffe har samme konsistens som groft havsalt.
Trin 3: Stempelkande - kaffemængde

Hvor meget kaffe skal der i stempelkanden?

Et godt tip: Brug ca. 60 g malet kaffe til 1 liter vand - det svarer til 8-9 spiseskefulde med top. Til en kop med 140 ml bruges der således ca. 13 g malet kaffe. Derved får stempelkandekaffen mere smag og aroma.

Vidste du?
1 let toppet spiseske malet kaffe svarer til 7-9 g
1 let toppet teske malet kaffe svarer til 3-4 g
Trin 4: Stempelkande - tilberedning

Tryk med nydelse

Kom den groft malede kaffe i stempelkanden og hæld en del af vandet over. Derefter røres der i kaffen med en ske, indtil der opstår et gyldent skum.

Derefter fyldes kanden op med vand til markeringen. Lad kaffen trække i 2 til 4 minutter, alt efter hvor stærk, du vil have den. Du må gerne røre i den en gang imellem. Sæt så låget på og tryk langsomt stemplet ned.

Vores kaffetyper til stempelkande

    
  • Privat Kaffee Colombia Fino (koffeinfri) - hele bønner
Mild og koffeinfri - 500 g
Intensitet:46
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Afrundet og mild i smagen - 500 g
Intensitet:26
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Elegant afrundet - 500 g
Intensitet:36
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Karakterfuld og kraftig - 500 g
Intensitet:56
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
    
Naturmild - 2 x 250 g
Intensitet:26
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Fyldig - 2 x 250 g
Intensitet:46
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Mild & koffeinfri - 2 x 250 g
Intensitet:26
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
  
Aromatisk-afrundet
Intensitet:36
47DKK
DKK/kg 94
Quick view
Fyldig smag -2 x 250 g
Intensitet:56
47DKK
DKK/kg 94
Quick view

Alt om kaffe