×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Sådan brygger du den perfekte kaffe på en filtermaskine

Kaffemaskinen er stadig klassikeren til vores filterkaffe. Med kaffemaskinen kan du hurtigt lave større mængder kaffe, og med det store udvalg af filterkaffetyper fra Tchibo kan du vælge mellem mange forskellige aromaer fra de skønneste steder i verden.

Vi giver gode råd om, hvad du skal være opmærksom på ved brygning af perfekt filterkaffe.
Trin 1: Filtermaskinen - klargøring

Fyld rent vand på

Vandkvaliteten har en stor indflydelse på kaffens smag. Jo blødere vandet er, jo mere fremtrædende bliver kaffens syre, medens hårdt vand snarere neutraliserer frugtsyren i kaffen.

Bedst udfoldes den fulde kaffearoma i 100 % Tchibo arabica, hvis der bruges rent middelhårdt vand.
Trin 2: Filtermaskinen - den korrekte formalingsgrad

Hvor fint skal kaffen males?

Kaffens aroma er lukket inde i hver enkelt kaffebønne. Først når bønnerne males, frigøres disse aromastoffer. Formalingsgraden har en væsentlig indflydelse på smagen. Ved en forkert formalingsgrad kan kaffen blive tynd og syrlig, eller smagen kan blive for stærk og bitter.

Til en filtermaskine bør kaffen være så friskmalet som muligt, og formalingsgraden skal være middel.
Trin 3: Filtermaskinen - kaffemængde

Hvor meget kaffe skal der fyldes i filteret?

Jo mere kaffe, der fyldes i filteret til hver kop, jo stærkere bliver kaffen. En normal måleske til kaffe rummer 7 g malet kaffe. Det er omtrent den rigtige mængde til 125 ml middelstærk kaffe. Hvis man vil have den stærkere, bruges 8 g pr. kop.

Vidste du?
1 let toppet spiseske malet kaffe svarer til 7-9 g
1 let toppet teske malet kaffe svarer til 3-4 g
Trin 4: Filtermaskinen - kaffebrygningen

God filtrering giver den bedste aroma

Fugt kaffefilteret lidt, før det sættes i tragten. Derefter fyldes den ønskede mængde malet kaffe i filteret, og maskinen tændes.

Vidste du?
Du kan se, at kaffen er frisk, ved at overfladen hvælver sig til en skorpe, når vandet løber ned i filteret. Årsagen er, at frisk kaffe indeholder megen CO2, der danner små bobler, når den kommer i berøring med vand.

Vores kaffetyper til filterkaffe

    
  • Privat Kaffee Colombia Fino (koffeinfri) - hele bønner
Mild og koffeinfri - 500 g
Intensitet:46
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Afrundet og mild i smagen - 500 g
Intensitet:26
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Elegant afrundet - 500 g
Intensitet:46
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Karakterfuld og kraftig - 500 g
Intensitet:56
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
    
Naturmild - 2 x 250 g
Intensitet:26
fra55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Fyldig - 2 x 250 g
Intensitet:46
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Mild & koffeinfri - 2 x 250 g
Intensitet:36
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
  
Aromatisk-afrundet
Intensitet:36
47DKK
DKK/kg 94
Quick view
Fyldig smag -2 x 250 g
Intensitet:56
47DKK
DKK/kg 94
Quick view

Alt om kaffe