×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Herresokker

Herresokker

Herresokker: Praktiske og tidløse til hverdagen

De er sjældent en særligt synlig del af outfittet – dog er herresokker uundværlige basics i klædeskabet. Uanset om det er på jobbet, i fritiden eller til sport – vi hjælper dig med at finde netop den model, der for det første passer til outfittet og for det andet er behagelig at have på.

Dette skal du være særligt opmærksom på ved køb af herresokker

Holdbarhed

Forskellige kriterier er vigtige, for at dine sokker holder sig hele og dejlige i lang tid. Herunder et forstærket hæl- og tåparti. Her belastes sokken nemlig mest, og der kan derfor opstå huller. Bomuldssokker skal helst indeholde kunstfibre, så stoffet bliver mere robust og ikke så hurtigt bliver hullet. Hvad angår bearbejdningen, skal du se efter herresokker af finmasket og glatstrikket stof. Også den håndforarbejdede tåsøm sikrer lang holdbarhed. Hvis du efter et par ganges brug bemærker en let fnugdannelse, er det ikke tegn på en ringe kvalitet. Det viser blot, at sokkerne indeholder en høj andel af bomuld.

Komfort

Sokkerne skal naturligvis være behagelige, så du kan holde ud at have dem på hele dagen. Det sikrer bløde og samtidigt elastiske materialer, der tilpasser sig dine fødder på helt perfekt vis. Naturfibre som eksempelvis merinould er særligt bløde. Elasticiteten sikres derimod via en lille andel af kunstfibre såsom elastan. Kanterne skal sikre, at sokkerne ikke glider ned, men heller ikke strammer. En blød kant er særdeles velegnet til dette formål, men også lækre piquékanter eller standardkanter med integreret elastik opfylder dette formål. Når du har haft sokkerne på, skal et evt. aftryk på anklen eller læggen forsvinde inden for nogle få minutter.

Sådan vælger og matcher du herresokker

Sokker til et harmonisk businessoutfit

Hvis du har et jakkesæt på, når du er på arbejde, er der et par tommelfingerregler, der viser, at du har stil. Man må ikke kunne se hud under buksebenet – heller ikke, når du sidder ned, og bukserne glider op. Derfor er knæstrømper et sikkert valg. I forhold til farvevalg kan du vælge den simple løsning med sorte strømper. De passer til alle sko og jakkesæt. Vil du gerne have lidt mere spræl, skal du huske, at kun ensfarvede strømper lever op til dresscoden i forretningsverdenen. Du skal helst ramme jakkesættets farve, blot et par nuancer mørkere, eksempelvis mørkeblå strømper til marineblå og mørkebrune strømper til cognac.

Sportssokker: Det kommer det an på

Hvad nytter det at have de bedste sportssko, hvis sokkerne indeni ikke er velegnede? Sokker af høj kvalitet, som du kan bruge til sport, skal suge sveden op og samtidig være åndbare, så der kan komme nok luft til fødderne. Disse egenskaber har højfunktionelle naturmaterialer som merinould og andre hightechtekstiler som COOLMAX®. Hvis du dyrker sport som løb eller powerwalking og tilbagelægger lange distancer, giver det mening at købe specielle løbesokker. De er forstærket i hælen, så du ikke får vabler under træningen.

Uldsokker: Egenskaber og pleje

Grove eller fine uldsokker er ægte allroundstrømper, når det gælder temperaturregulering. De holder dig ikke kun varm, når det er koldt, de køler også, når det er varmt, og sikrer et behageligt og tørt hudklima. Og det er slet ikke svært at sørge for den rigtige pleje – det er først og fremmest vigtigt, at de ikke bliver vasket for varmt. Temperaturer over 30 grader virker negativt på uldens fiberstruktur – sokkerne skrumper simpelthen. Vask strømperne i hånden eller på vaskemaskinens uldvaskeprogram, og brug kun vaskemiddel til fin- eller uldvask. Efter vask skal du forsigtigt trække uldsokkerne i form og lægge dem til at tørre vandret på et vasketøjsstativ. Så undgår du, at de ændrer facon.

Sokker i trendy design?

Du tænker på sokker som en nødvendighed, men har du nogensinde tænkt på dem som et moderigtigt statement til outfittet? Så har vi et modetip til dig: Smøg buksebenene op, så der er frit udsyn til anklerne. Begge streetstylevarianter virker ungt og smart til sneakers, loafers eller andre slags sko. Når anklerne er blottede, hvilket i øvrigt kaldes flanking, bliver skoene det visuelle midtpunkt. Det betyder dog ikke, at du helt skal droppe sokkerne: Fodletter ses ikke, men sikrer hygiejne og friskhed i skoene. Med tennissokker eller herresokker med iøjnefaldende mønstre og farver sætter du derimod fokus på dine strømper, der bliver et fint blikfang. Du opnår et stilfuldt look, når resten af outfittet er holdt i dæmpede farver.

Vores løfter om herresokker

Vi lægger vægt på materialer, forarbejdning og funktionalitet, så du i dagligdagen kan regne med, at dine sokker både er behagelige at have på og ser godt ud. For at sikre at alle vores sokker lever op til vores standarder, bliver de regelmæssigt kontrolleret både via interne afprøvninger og på uafhængige testinstitutter. Sokkerne bliver først en del af vores "Tchibo Certified Merchandise", når de lever op til vores forventninger. Det kan du se på vores TCM-mærke. Når du køber sokker i vores onlineshop, skal du straks kunne se, hvad produktet består af. Vi ønsker, at du får lige præcis de strømper, du vil have. "Lycra"-mærket viser eksempelvis, at sokkerne indeholder lycra af høj kvalitet, så de sidder godt. "OSC 100"-mærket viser, at sokkerne er fremstillet af minimum 95% økologisk bomuld. Det er et af vores "LAVET MED OMTANKE“-mærker, som garanterer bæredygtig produktion.