×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Havebelysning & -dekoration

Havebelysning & -dekoration

Havebelysning og dekoration – til en hyggelig stemning i haven

Uanset om det er stemningsfulde dekorationslys eller en lysø, der indbyder til at slå sig ned, kan du med tiltalende belysning og dekoration forvandle din have til en oase fuld af velvære. På samme måde kan havelamper lyse stier og indgangsområder op. Gå på opdagelse i Tchibos udvalg af stilfuld udendørsbelysning med alt fra kuglelamper, havedekorationer og solcellelamper, som vil tage sig godt ud blandt dine havemøbler. Vores tips hjælper dig med at vælge det helt rigtige.

Dette skal du være særlig opmærksom på ved køb af havebelysning

Strømforbrug

Havelamper kan få strøm på forskellige måder. Ud over de energieffektive, soldrevne modeller har du også muligheden for at vælge elektriske lamper, der er velegnet til langvarig drift. Lamper med LED-pærer er særligt strømbesparende. Pærerne har for det første lang levetid og er for det andet energieffektive. En LED-pære med 13 watt kan eksempelvis erstatte en konventionel pære med 75 watt, da førnævnte har samme lysstyrke som sidstnævnte. Ved længere tids brug kan dette ses på elregningen.

Sikkerhed

Du forventer naturligvis, at din havebelysning kan tåle at blive brugt udendørs uden at blive beskadiget – også selvom det regner, sner eller er koldt. Havelamper er derfor udstyret med en IP-beskyttelseskode, der angiver, om lampen er beskyttet mod vandsprøjt og fremmedlegemer. Jo højere tallet er, desto bedre beskyttelse. Er der tale om en fastmonteret lampe, er klassificeringen IP66 forventelig. Den står for en højere beskyttelse mod støv og vandstråler.

Sæt en stilfuld prik over i'et med havebelysning og dekorative elementer

Solcellelamper til haven

Soldrevne havelamper er særdeles energieffektive, da de udelukkende drives af solens stråler. I løbet af dagen lagrer det integrerede batteri energien, som lamperne så bruger om aftenen, når de er tændt. Solcellelamperne i kugleform er særligt populære og ser godt ud. Du kan sætte fokus på dine planter på en udtryksfuld måde med den rette placering af lamperne ved træer, buske eller buskads.

Udendørslamper med bevægelsessensor

God belysning ved huset og havens gangstier indebærer også at sørge for tilstrækkelig belysning i mørket. Til stibelysning er udendørslamper med integreret bevægelsessensor særligt velegnede. De tænder kun ved registrering af bevægelse i registreringsområdet. De er således særdeles strømbesparende. Ud over sokkellamper, der integreres i bedene, kan projektører og spots bruges til oplysning af stier. Disse fås også som modeller med solceller.

Belysning til terrassen

Når du nyder den behagelige temperatur på terrassen en sommeraften, kan stemningsfuld havebelysning bidrage til den afslappede atmosfære. Havelamper med blødt, varmt og spredt lys blænder ikke og giver en afslappet atmosfære. Flere små hængelamper danner behagelige lysøer over siddemøblerne. Fleksible havelanterner giver til gengæld en romantisk stemning. De kan placeres, hvor der er brug for dem.

Brug af lamper som havedekoration

Lamper til udendørsbrug er typisk udformet, så de ud over den praktiske funktion også er dekorative. Særligt formfuldendte modeller egner sig dermed også som havedekoration. På den måde kan du forskønne enkelte områder i haven med dekorationslamper eller bruge lamperne som strategisk placeret blikfang. Ud over geometriske former kan du også få solcellelamper som sjove figurer, f.eks. havenisser.

Vores løfter om havebelysning og dekoration

Vi ønsker, at din udendørsbelysning giver dig mange afslappede timer i haven. Derfor lægger vi stor vægt på dekorative og funktionelle lamper, der er fremstillet af kvalitetsmaterialer. Når du køber din havebelysning og dekoration i vores onlineshop, kan du kende vores gennemtestede kvalitetsprodukter på vores TCM-mærke, der står for "Tchibo Certified Merchandise". Ønsker du også, at haven skal være en behagelig velværeoase om dagen, kan du også finde velegnet solafskærmning til haven hos os.