×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Gardiner & forhæng

Gardiner & forhæng

Gardiner og forhæng for en hyggelig atmosfære

Tekstiler er et godt valg, når hjemmet skal være lidt ekstra hyggeligt, og det sker helt enkelt ved hjælp af flydende og dekorative stoffer i form af gardiner og forhæng. Samtidigt forhindrer du uønskede blikke og lysindfald om natten. Det er underordnet, om du er ude efter luftige og lette gardiner eller praktiske mørklægningsgardiner, for hos Tchibo finder du et bredt udvalg af stoffer og mønstre til hjemmet. Vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber gardiner.

Sådan finder du de rigtige gardiner og forhæng til dit hjem

Mørklægningsgardiner for en rolig nattesøvn

Hvad er skønnere end at lade sig falde ned i sengen efter en anstrengende dag og sove godt hele natten? Dette lykkes for de flestes vedkommende bedst, når soveværelset er så mørkt som muligt. Med mørklægningsgardiner bliver du ikke forstyrret af lys fra gadelygter eller forbikørende biler. Disse gardiner er fremstillet af særligt tykt stof, og de dæmper endda samtlige lyde udefra, der kan forstyrre din nattero. Når det gælder montering, kan du vælge mellem mørklægningsgardiner med praktiske øskner eller de meget hyggelige pyntegardiner med stropper.

Forhæng til børn

Børn tilbringer meget tid på deres værelser. Derfor elsker de, at der også skrues op for hyggen i deres lille kongerige. Forhæng med motiver, der passer til børn, f.eks. prikkede eller stribede, med hjerter eller dyretryk, der passer til indretning af børneværelset, giver en hyggelig atmosfære om dagen. Om natten sørger de for ro og et mørklagt værelse. Da de helt små ofte bliver bange i komplet mørke, er vågelamper samt gardiner med selvlysende motiver gode valg. De lysende motiver fungerer som orienteringspunkt om natten. På den måde bliver sengetid til en særlig oplevelse for de små.

Gardiner, der lader lyset komme ind

Tilstrækkeligt med naturligt dagslys øger ikke kun velværet, men kan også reducere elforbruget. Med gardiner, der lader lyset komme ind, får du en positiv virkning om dagen, men samtidig undgår du både blændende, direkte sollys og at folk kigger ind. Gardiner af tyndt kunstfiberstof, såsom polyester, er et godt valg til det formål. I stuen er moderne spandgardiner et godt alternativ. Lyse farver som hvid eller beige er særdeles velegnede til at skabe en frisk og forårsagtig atmosfære i hjemmet. Men også detaljerede blomstermotiver kan anvendes. En ekstra fordel er, at de tynde forhæng uden problemer kan monteres i nærheden af varmeapparater, da de ikke hæmmer luftcirkulationen.

Sikker ophængning af gardiner

Inden du vælger nye forhæng eller gardiner, skal du finde ud af, hvordan de bedst kan hænges op. Er væggene eksempelvis solide nok til at bære gardinstænger, eller er det bedre at montere dem i loftet? En stålwire er langt lettere end gardinstænger og er især velegnet til tynde gardiner. Hvis væggene ikke er velegnede til montering af gardinstænger eller wirer, er korte panelgardiner en mulighed. De kan monteres direkte på vinduesrammen med en lille kunststofstang.

Dette skal du være særlig opmærksom på ved køb af gardiner og forhæng

Lette at pleje

Gardiner og forhæng optager dagligt forskellige lugte fra rummet. De undgår heller ikke at blive støvede. Regelmæssig rengøring er derfor en god idé. Hvis du selv ønsker at stå for dette, skal du for nemheds skyld vælge en plejelet model, der uden problemer kan maskinvaskes ved 40 grader. Også formbestandige stoffer, f.eks. af let polyesterstof er en fordel. Gardiner, der er syet af denne type stof, kan du f.eks. let hænge op igen i fugtig tilstand. De retter sig af sig selv, så det ikke er nødvendigt at stryge dem.

Farve- og lysægthed

Det er meget vigtigt, at gardinerne er lys- og farveægte, så du kan glæde dig over synet af dem i lang tid. Gardinerne falmer ikke blot ved regelmæssig vask - også solens stråler gennem vinduet kan afblege mange typer stoffer. Silkestoffer er f.eks. meget sarte over for direkte sollys. Polyesterstoffer er derimod meget resistente over for lyspåvirkninger. Hvis du alligevel gerne vil have silkegardiner, kan du sørge for, at de har et mellemfor, som beskytter stoffets farve.

Design

Forhæng har en stærk visuel effekt, uanset om de er ensfarvede eller mønstrede, af kraftigt fløjl eller let bomuld. Da de ofte fylder en del i rummet, har de en kraftig indflydelse på rummets atmosfære. Vil du gerne skabe et harmonisk look, kan vi anbefale forhæng, som i farve og design passer til siddemøblerne, især evt. store sofaer, og som helt overordnet harmonerer med indretningen. Diskrete naturfarver som beige, hvid, brun eller grøn passer eksempelvis rigtig godt til den afslappede, skandinaviske boligstil. Pangfarver passer derimod godt til rum i en mere moderne stil, der spiller på kontrasterne.

Ophængningsmetode

Du kan hænge gardiner og forhæng op på flere måder. Gardiner med stropper eller øskner er eksempelvis velegnede til ophængning på runde gardinstænger, hvor gardinerne trækkes direkte på stangen. De er meget ukomplicerede. Hvis du på en rund gardinstang vil hænge forhæng op uden stropper og øskner, men med rynkebånd, skal du bruge specielle gardinringe. Det giver lidt mere arbejde ved ophængningen – men når de først er hængt op, er det både hurtigt og let at trække dem både for og fra. Hvis det ikke er muligt at anvende en gardinstang, er en tynd stålwire en mulighed. Der findes specielle skinner til panelgardiner: Gardinerne kan fastgøres med små hjul og glidere, der fastgør gardinet til skinnen.

Vores løfter om gardiner og forhæng

Det er vigtigt for os, at du nemt kan gøre hjemmet ekstra hyggeligt med gardiner og forhæng. Derfor sikrer vi, at der anvendes funktionelle kvalitetsmaterialer, at forarbejdningen er i top, og at vi kan tilbyde tiltalende design. Vil foretager regelmæssigt interne og eksterne kontroller for at sikre kvaliteten. Det beviser vores TCM-mærke, der står for "Tchibo Certified Merchandise". Når du køber forhæng eller gardiner i onlineshoppen, kan du nemt se deres egenskaber ved hjælp af iøjnefaldende produktsymboler og mærker som "LAVET MED OMTANKE“.