×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Hvad er forskellen på espresso og normal kaffe?

En af forskellene er, at man benytter meget mindre kopper til espresso. Men det er selvfølgelig ikke den eneste forskel. Den laves også på en helt anden måde.
Tchibos barista Graziano Chessa forklarer, hvad man skal være opmærksom på.

Det er ikke nok at hælde kogende vand over kaffen, når man laver espresso. Hvadenten man laver deno i en halv- eller helautomat, så er fremgangsmåden altid den samme.

Ved brygning af espresso presses det varme vand gennem den fintmalede kaffe ved meget højt tryk. I stedet for et filter benytter man en si, der også lader den aromatiske kaffeolie slippe igennem. Det giver en meget kraftig og dyb kaffesmag. I toppen dannes tæt, hasselnøddebrunt skum - den såkaldte crema.

Brygning af en espresso skal tage 30 sek. for at den bliver perfekt. Får den mindre, bliver den for kedelig, får den mere, bliver den hurtigt bitter.

Espresso indeholder ikke mere koffein end normal kaffe, selvom det ofte påstås. Faktisk indeholder den mindre, fordi kaffebønnerne ristet kraftigt og males meget fint og fordi kaffepulveret ikke kommer i kontakt med det varme vand så længe som det er tilfældet med almindelig kaffe. De mørkristede bønner til espresso ristes længere og kraftigere for at reducere deres naturlige syreindhold.

Graziano Chessa, barista hos Tchibo

Online bestilling af espresso og caffè crema

    
Afrundet og mild i smagen - 500 g
Intensitet:26
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Elegant afrundet - 500 g
Intensitet:36
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
Karakterfuld og kraftig - 500 g
Intensitet:56
65DKK
DKK/kg 130
Quick view
    
Naturmild - 2 x 250 g
Intensitet:26
fra55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Fyldig - 2 x 250 g
Intensitet:46
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
Mild & koffeinfri - 2 x 250 g
Intensitet:26
55DKK
DKK/kg 110
Quick view
  
Aromatisk-afrundet
Intensitet:36
47DKK
DKK/kg 94
Quick view
Fyldig smag -2 x 250 g
Intensitet:56
47DKK
DKK/kg 94
Quick view

Alt om kaffe