×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Duge

Duge

Duge – sådan dækker du stilfuldt og festligt op

En smagfuld dug er et dekorativt tilbehør og en praktisk foranstaltning, der beskytter dit bord. Med det rigtige dækketøj får du ikke kun et bord, der ser godt ud, men også en hjemlig og hyggelig atmosfære. Hvad enten du leder efter en klassisk bordløber, praktiske dækkeservietter eller duge til en særlig anledning, kan du hos Tchibo gå på opdagelse i flot dækketøj til enhver lejlighed og blive guidet til, hvordan du vælger det rigtige.

Du kan kende kvalitetsduge på disse egenskaber

Omhyggelig forarbejdning

Du kan kende en kvalitetsdug på den høje forarbejdning. Hvis den har en ombukket sømkant, flosser den ikke, og hvis den har et mønster, lyser kvaliteten ud af det ensartede udseende. Ligeledes giver de små og flade sømme et tiltalende og lækkert look. Små, diskrete mærkater anbefales, så de ikke ødelægger helhedsindtrykket.

Let at pleje

Der kan nemt komme pletter på dugen, når man spiser. Robust materiale med lang holdbarhed, såsom bomuld, er det helt rigtige til hverdagsbrug, da dugen ofte kan vaskes, uden at kvaliteten forringes. Bomuldsduge kan tåle maskinvask ved op til 60 grader. Ofte er dugen krølfri, så det ikke er nødvendigt at stryge den.

Dækketøj til enhver lejlighed

Duge til festlige lejligheder

Den gode smag kommer ikke kun til udtryk gennem den mad, der serveres til den fine middag. Du kan også skabe et visuelt blikfang med en elegant dug til særligt festlige lejligheder. Den klassiske hvide dug kan anbefales til næsten enhver festlig lejlighed. Det giver et særligt flot indtryk, hvis du vælger en blød og let skinnende dug af silke eller viskose. Middagsbordet kan dog også opgraderes med en damaskdug med fine mønstre.

Praktiske bordløbere og dækkeservietsæt

Vil du både vise dit smukke træbord frem og samtidig ikke give afkald på dækketøjet? Så er bordløbere og dækkeservietsæt et godt alternativ. Den smalle løber beskytter og fremhæver den midterste del af bordet, der især bruges til skåle, flasker eller stearinlys. Dækkeservietsæt fungerer som underlag for tallerkenen, bestikket og glassene, mens du spiser. Det ser særligt fint ud, hvis bordløberne og dækkeservietsættene er afstemt efter hinanden.

Den rigtige dug til det runde bord

Ud over et tiltalende design er dugens form og størrelse afgørende for en elegant borddekoration. En rund dug virker særligt elegant på et rundt bord. Til borddækning med et harmonisk udseende skal du vælge en dug, der er 30 cm bredere i diameter end bordet. Dermed får du en kant på 15 cm hele vejen rundt. Vælger du at lægge en rektangulær dug på et rundt bord, skal du ligeledes lægge 30 cm til bordets smalleste sted.

Hyggelige duge i landstil

Den moderne landstil skaber hygge inden for hjemmets fire vægge. Duge i den populære landstil er også meget mere end blot dekoration. Med fint blomster- og bladtryk tilfører dugene hjemmet et naturligt indtryk og giver en særlig hjemlig atmosfære. Ensfarvede stolebetræk samt plaider og pyntepuder er et harmonisk supplement i bløde pastelfarver. De understreger den behageligt afdæmpede virkning, som dugene i landstil har.

Vores løfter om duge

Her hos Tchibo tager vi udgangspunkt i materialer med lang levetid og ordentlig forarbejdning, så dugene kan beskytte og pynte på dit bord i lang tid. Vores gennemtestede kvalitetsprodukter bærer TCM-mærket, der står for "Tchibo Certified Merchandise". Når du køber din dug i vores onlineshop, kan du også se på mærket "100 procent bomuld", at dugen er fremstillet af robuste naturfibre.