×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Sådan får man perfekt kaffe i en espressokande

Klassikeren inden for kaffebrygning: Den typiske espressokande har kultstatus og er et 'must' i enhver italiensk husholdning.

På espressokanden presses det kogende vand nedefra op igennem sien, og espressoen samles i den øverste beholder. Da trykket er lavere end på en espressomaskine med filterbeholder, dannes der næsten ikke crema i en espressokande.
Trin 1: Espressokande - klargøring

Fyld espressokanden med hedt vand

Inden espressokanden stilles på komfuret, fyldes den nederste del op med vand op til den nederste kant af overtryksventilen.

Tip: Fyld hedt eller varmt vand på for at forvarme espressokanden og for at undgå for stærk opvarmning af hele kanden på komfuret, for så kan kaffen hurtigt blive bitter og få en metallisk smag.
Trin 2: Espressokande - den korrekte formaling

En middel formaling af kaffen er perfekt

Kaffen skal males noget grovere til brygning i espressokande end til espressomaskine. Den optimale formalingsgrad er en mellemting mellem den meget fintmalede kaffe til espressomaskiner og den groftmalede kaffe til stempelkander.
Trin 3: Espressokande - kaffemængde

Hvor meget kaffe skal der bruges til espressokanden?

Opmålingen af den rigtige mængde kaffe til espressokanden er meget enkel: Fyld så meget kaffe i metalfilteret, at det er fyldt helt op.

Det anbefales at trykke kaffen let sammen i filteret med fingrene. Men tryk kun ganske let. Der må ikke bruges tamper.
Trin 4: Espressokanden - kaffebrygningen

Alt det gode kommer nedefra

Skru espressokandens over- og underdel fast sammen og stil den på kogepladen. Den skal sættes over ved middel varme. En for høj varme brænder kaffen og giver en bitter eftersmag.

Så snart vandet koger, trykkes det igennem den malede kaffe - den færdige espresso samles i den øverste del af kanden.
Tag kanden af komfuret, så snart kaffen kun kommer ud med en hvæsende lyd.

Vidste du?
At det er vigtigt at tage kanden af komfuret i det rette øjeblik. At kaffens aroma afgives, så snart vandet stiger op. At der kan følge bitterstoffer med, der forringer kaffenydelsen, når vandet er ved at være løbet igennem.