Luk
Børnelegetøj

Børnelegetøj

1

Børnelegetøj til en sikker, men kreativ leg

Vi kan alle være enige om, at det er sjovt at lege, og at det hører med til en god barndom. Leg er desuden vigtig for barnets åndelige og fysiske udvikling. Legetøj, der passer til alderen, hjælper dit barn til at udvikle motorik, sanseevner, kreativitet og reaktionsevne. For at du kan købe det bedste til dit barn, giver vi dig nogle tips til, hvad du skal tage højde for, når du køber legetøj til børn og babyer.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber legetøj til børn

Fri for skadelige stoffer

Så snart dit barn kan gribe efter tingene og løfte dem, går det rigtig løs, og vupti er legetøjet i munden. Men det er intet problem, så længe legetøjet er egnet - derfor er trælegetøj en god ide. Dette bør dog være ulakeret eller overtrukket af en vandfast lak, så det er nemt at gøre rent. Hård plast er det bedste, hvis du vil have legetøj af plast. Ved blød plast skal du passe på, at det ikke indeholder blødgøringsmiddel. Plastlegetøj med produktinformationer såsom "uden pvc" eller med de tyske TÜV-certifikater er sikre. Derudover kan der være CE-mærke eller GS-mærke på legetøjet. Det vil sige, at produktet er blevet testet af forskellige kontrolinstanser for skadelige stoffer iht. gældende bestemmelser.

Oplysninger til alder

Hvilket legetøj, der passer til dit barn, afhænger meget af barnets udvikling. Kvalitetslegetøj er derfor altid markeret med en alder på legetøjet. Legetøj til etårige tager for eksempel højde for, at et barn i denne alder begynder at bevæge sig rundt af sig selv og begynder at opdage, hvad hænderne kan bruges til. Robuste klodser, legetøj til at trække op, musiklegetøj og legetøj med afrundede hjørner til sandkassen er stimulerende og sikkert for dit barn i denne fase. Til toårige er for eksempel robuste billedbøger og alt, hvad der hjælper til udviklingen af sproget, egnet som legetøj. De treårige leger gerne rollespil – med indkøbsbutik, lægekuffert, dukker og lignende.

Sådan får dine børn glæde af legetøjet

Egnet babylegetøj

Selv de helt små er glade for spændende stimulation – i form af for eksempel lyde: Legetøj til babyer med knasende og knitrende lyde samt små klokker tiltrækker sig hurtigt opmærksomhed og træner samtidigt høresansen. Legetøj til at gribe efter kan du anvende meget tidligt: Det forbedrer babyens reflekser allerede i de første uger efter fødslen. Fra etårsalderen kan babyen bevidst gribe efter legetøj og dermed udvikle følesansen. Flerfarvede uroer synes de små, er utroligt spændende. De understøtter udviklingen af synsevnen og koncentrationen. Når barnet bliver træt af at have det sjovt, luller musikuroens stille musik barnet i søvn. Du skal dog passe på ikke at stimulere for mange sanser på én gang i starten, da det kan blive for meget for babyen.

Børnelegetøj for hele familien

Noget af det bedste er at lege sammen med dit barn: Det styrker ikke kun jeres forhold, men giver også mulighed for at vænne barnet til regler og give barnet vigtige værdier med på vejen - i form af leg. Dit barn lærer at skulle vente tålmodigt på sin tur, hvis I spiller et brætspil, samt at styre situationer, hvor der både er mulighed for at vinde og tabe. Jo yngre barnet er, desto færre personer og regler skal der være i spillet. Et lille puslespil kan du nemt lave sammen med barnet på gulvet. Og I bevæger jer mere, når brikkerne skal lægges.

Legetøj til ture

Børn føler sig sikre i omgivelser, de kan genkende - deres eget værelse med deres egne børnemøbler. Derfor kan de små blive urolige på rejser, på vej hen til lægen eller hvis de er flere dage hos bedsteforældrene. Her er det godt at sikre sig, at yndlingslegetøjet er med, for den velkendte duft og muligheden for at putte sig ind til legetøjet giver sikkerhed. Men også børnelegetøj der afleder opmærksomheden, såsom billedbøger eller en tegnetavle, er perfekte på farten. Du vil se, de små beskæftiger sig helt af sig selv.

Hvor vigtigt er hygiejnisk børnelegetøj?

Det er især vigtigt for babyer, at legetøjet er rent, da immunsystemet endnu ikke er kommet helt i gang. For meget hygiejne er dog heller ikke godt: Hvis alle bakterier er blevet dræbt, betyder det, at dit barn ikke kan udvikle et stærkt immunforsvar. Snavset børnelegetøj skal derfor kun vaskes af i rent vand eller med milde rengøringsmidler. Kun i særlige tilfælde bør du bruge desinfektionsmidler. Aggressive rengøringsmidler må aldrig bruges. Lakeret trælegetøj eller legetøj af plast er praktisk, da det nemt kan tørres af. Krammedyr af mikrofiber eller frotté holdes rene med en tur i vaskemaskinen i ny eller næ.

Vores løfter om legetøj til børn

Da vi ønsker at kunne tilbyde legetøj til en overkommelig pris, som er sikkert og som hjælper dit barns udvikling, sørger vi for børnevenlige design, kvalitetsforarbejdning samt kvalitetsmaterialer. Dette ses af "Tchibo Certified Merchandise"-mærket, forkortet TCM-mærke. Når du køber legetøjet online, har du behov for så mange informationer som muligt. Du kan for eksempel stole på CE-mærket, som garanterer, at varen overholder de europæiske direktiver, der gælder for produktet. Mærket "LAVET MED OMTANKE“ henviser dig til en bæredygtig produktion. Er et legetøj blevet udviklet til en bestemt alder, kan dette også hurtigt ses af aldersangivelsen.