×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Belysning

Belysning

 • LED-lyskæde »Eiffeltårnet«
10 Eiffeltårne i metal med LED’er med et varmt hvidt lys
129DKK
89DKK
Quick view
 • Vægur
I »Route 66«-design
169DKK
69DKK
Quick view
 • Mikro-LED-lyskæde, stjerne
20 LED-stjerner med varmt hvidt lys
85DKK
Quick view
 • Udendørs LED-lyskæde, 500 LED’er
LED'er med varmt hvidt, mat lys
329DKK
Quick view
 • LED-glaskugle
I dekorativt sisalnet
159DKK
Quick view
 • LED-lyskæde »Muslinger«
10 pyntemuslinger med varmt hvidt lysende LED-lys
129DKK
89DKK
Quick view
 • LED-dekorationslys søstjerne
Til stemningsfuld belysning
85DKK
Quick view
 • 2 LED-skuffelamper
Tænder og slukker automatisk, når skuffen åbner og lukker
59DKK
Quick view
 • LED-lyskæde »Kaktus«
10 kaktusser med LED’er med et varmt hvid lys
109DKK
41DKK
Quick view
 • LED-lyskæde
Med 10 lamper i 4 forskellige farver
129DKK
75DKK
Quick view
 • 2 forsølvede lysestager
Af forsølvet rustfrit stål, højglanspoleret
329DKK
Quick view
 • LED-klokke
20 LED'er med varmt hvidt lys på en mikrolyskæde under en glaskuppel
129DKK
85DKK
Quick view
 • 2 solarhavenisser
Et dekorativt indslag udenfor
169DKK
69DKK
Quick view
 • Lyseholder
Med plads til 4 lys – kan også bruges som adventskrans
129DKK
Quick view
1

Belysning – praktiske og hyggelige lyskilder for et behageligt hjemmeklima

Sæt spot på de store øjeblikke. Med den rigtige belysning forvandler du rummene til velværeoaser med masser af hyggelig stemning. Fra målrettede lyskilder til koncentreret arbejde til indirekte belysning i afslapningshjørnet – hos Tchibo finder du et stort udvalg af lamper og lys af høj kvalitet til forskellige formå. Fra LED-loftsarmaturer med høj lysstyrke til stilfulde pendeller. Vores vejledning hjælper dig med at skabe harmonisk belysning på en vellykket måde.

Gode råd om lys og lamper

Rigtig rumbelysning

Du skaber rum, som du føler dig rigtigt godt tilpas i ved at afbalancere forholdet mellem direkte og indirekte belysning. Hvor indirekte lyskilder giver et blødt lys, sørger direkte lyskilder for koncentreret arbejdsbelysning. Generelt opnår du en harmonisk belysning med en blanding af forskellige lyskilder. Den består af baggrundsbelysning i hele rummet, enkelte iøjnefaldende gulvlamper og målrettede lyskilder, der tilpasses det enkelte rum. Basisbelysningen udgøres typisk af loftslamper, hvorimod standerlamper sætter fokus på bestemte områder i boligen.

Effektive LED-lamper

Med en levetid på ca. 50.000 timer har LED-lamper en særdeles lang levetid. De bruger derudover op til 80 procent mindre strøm end traditionelle lyskilder og kan fås i forskellige lysfarver fra varm hvid til dagslyshvid. Så kan du frembringe forskellige rumvirkninger med effektive LED-lamper og anvende dem i alle rum. De fås både som loftslamper, gulvlamper og standerlamper. Det er særligt fordelagtigt, at lysstyrken i dag kan dæmpes på mange LED-lamper. Derved kan du også spare på elregningen og samtidigt tilpasse den enkelte lampes lysstyrke.

Stemningsfuldt dekorationslys

Hvis du vil skabe en rigtigt hyggelig atmosfære hjemme, kan dekorationslys med diskret belysning og spændende design skrue op for hyggen. Lyskæder er også et eksempel på klassisk dekorationsbelysning. Lyskæder skaber stemningsfulde aftener på mørke vinterdage og giver et elegant og diskret lys ved sommerens havefester. Med dekorative lyskilder kan du også visuelt fremhæve enkelte genstande som billedrammer. Så skaber du en spændende lyseffekt i rummet.

Undgå blænding

Når lyskilderne blænder, kan det skyldes forskellige ting. For det første kan det skyldes, at synet hæmmes af for mange lyskilder, eller at lamperne er placeret uhensigtsmæssige steder. Det kan du eksempelvis undgå med indirekte skabsbelysning. For det andet reflekteres lyset af genspejlende flader som billedskærme. Det kan du undgå ved at sørge for tilstrækkelig afskærmning og med gardiner for vinduerne. Kontrollér dog også lamperne i rummet. Væglamper skal eksempelvis monteres ved en højde på mindst 1,80 m for at udelukke direkte blænding. Gulvlamper og standerlamper skal lyse det rigtige sted hen.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber lamper

Farvetemperatur

Farvetemperaturen, der også kaldes lysfarven, bestemmer, om lyset fra lamper virker hyggeligt og afspændende eller stimulerende. Den måles i kelvin. Varmt hvidt lys med op til 3.300 K minder om solnedgangen og passer derfor til rolige områder som stuen og soveværelset. Kølig dagslyshvid med et blåligt skær med en værdi på op til 5.300 K fremmer koncentrationen og er derfor velegnet til køkkenets arbejdsflader.

Lysstyrke

Alt efter om du skal bruge ny belysning til arbejdsbordet eller til sofahjørnet, er forskellige lysstyrkeniveauer relevante. Hvor høj en lysstyrke en lampe har, kan du se på lumenangivelsen i produktbeskrivelsen. I køkkenet og på badeværelset skal du bruge ca. 300 lumen pr. kvadratmeter for en god basisbelysning, hvorimod 100 lumen ofte er tilstrækkeligt i stuen og soverummet.

Vores løfter om belysning

Hos Tchibo finder du omhyggeligt forarbejdede lamper af kvalitetsmaterialer, så du kan få pålidelig og stilfuld belysning i din bolig. Vi lægger også stor vægt på et tiltalende design, når vi udvikler produkterne. Med "Tchibo Certified Merchandise"-mærket, eller forkortelsen TCM, garanterer vi en høj produktkvalitet, som kontrolleres regelmæssigt. Når du køber belysning i vores onlineshop, kan du også bruge GS-mærket som rettesnor. Det viser, at der er tale om elektriske apparater, der opfylder de almindelige sikkerhedskriterier.