×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk

Vi elsker god kaffe

I over 60 år har mærket Tchibo stået for den bedste kaffekvalitet. Men hvad mener vi, når vi siger kvalitet? En unik og balanceret smag er afgørende, og her spiller valg af råvarer selvsagt en stor rolle.

Men kvalitet handler ikke kun om smag, det handler også om, hvordan produktet er blevet til. Derfor hjælper vi med at beskytte naturen og skabe bedre levevilkår for kaffelandmænd og deres familier i de lande, hvor kaffen gror. Så når du nyder en god kop kaffe fra Tchibo, kan du samtidig glæde dig over, at du hjælper mennesker i andre lande.

Hvad er bæredygtig kaffe?

For os betyder bæredygtig kaffe, at kaffelandmænd og deres familier i oprindelseslandene kan få et godt liv af at dyrke kaffe - både nu og i fremtiden.

Kaffelandmænd, der dyrker bæredygtig kaffe, er i besiddelse af relevant viden, når det gælder f.eks. jordfrugtbarhed, adgang til vand og klimabeskyttelse, og de er også i stand til at omsætte den viden i praksis. På sigt hjælper det dem med at dyrke mere og bedre kaffe.

Hvad vil vi opnå?

Vores mål er, at alle vores kaffeprodukter er bæredygtige og opfylder økonomiske, miljømæssige og sociale krav.

Sammen med internationalt kendte organisationer som f.eks. Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ Certified og organisationerne bag Bio-kvalitetsmærket, landbrugseksperter, handelspartnere samt statslige og ikke-statslige organisationer yder vi en aktiv indsats for bæredygtig kaffedyrkning og forbedring af kaffelandmændenes levevilkår.

Vores kvalitetsmærke-partnere

Socialt engagement i oprindelseslandene

Kaffe vokser i det tropiske bælte omkring ækvator, dvs. primært i Mellem- og Sydamerika, Asien og dele af Afrika. Når vi er ude og besøge kaffelandmændene, kan vi ikke undgå at lægge mærke til de forhold, som mange kaffelandmændene lever under. Vi støtter dem med målrettede projekter under mottoet "hjælp til selvhjælp" i lande som Guatemala, Kenya og Tanzania.

Vi er godt på vej til at nå målet!

Allerede nu kan vi tilbyde en bred vifte af bæredygtige kaffeprodukter:

• På vores kaffebarer serverer vi udelukkende kaffespecialiteter, der laves med den bedste kaffe fra kaffelandbrug, som er Fairtrade- eller Rainforest Alliance-certificerede.

• Samtlige produkter fra Tchibo Privat Kaffee-sortimentet stammer fra bæredygtige kaffelandbrug.

• Vores Tchibo Barista er 100% Fairtrade-certificeret espresso og caffè crema.

• Til vores Cafissimo aromakapsler benytter vi udelukkende kaffe og te fra certificerede landbrug.

• I 2015 indgik omkring 40% af vores råkaffe i vores bæredygtighedskoncept, og procentandelen stiger år for år.

• Det betyder, at ca. 50% af den bæredygtige filterkaffe, der tilbydes i Tyskland (hvor Tchibo har sine rødder), stammer fra Tchibo!

Bestil din Tchibo kaffe her på tchibo.dk

Mere om temaet LAVET MED OMTANKE