Luk
Babytøj 50-104

Babytøj – behageligt, praktisk og smart tøj til de mindste

Klar til livet med en nyfødt. Sørg for, at det nye familiemedlem – og du selv – er klar til en spændende start på den fælles hverdag med det helt rigtige babytøj. Fra huer, over bodyer til sparkedragter – hos Tchibo finder du et stort udvalg af dejligt og smart babytøj til drenge og piger. Derudover giver vi nogle praktiske tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber babytøj online.
1 ...

Solhat og lignende: det rigtige babytøj til sommeren

De generelle retningslinjer: Babyen skal være beskyttet mod solen, da barnets hud er særdeles sart. Når temperaturen er høj, giver du f.eks. barnet en body, en let bluse og et par korte bukser på. Tøjet skal helst være af let bomuld eller hør – stof af disse naturfibre er dejligt luftigt. Sokker og jakke kan du bruge efter behov. Tjek barnet i nakken, om det har det for varmt – er denne del af kroppen varm og fugtig, har barnet for meget tøj på.

Sådan klæder du spædbarnet på til vinteren

Lag på lag-princippet, som vi voksne er så glade for, fungerer også perfekt til spædbørn! Du kan f.eks. bruge en sparkedragt, bluse eller bukser af merinould eller bomuldsflonel over en langærmet body og strømpebukser. Til gåture i vinterlandskabet kan du få praktiske flyverdragter eller babyjakker. Hue, uldsokker og vanter er et must. Hvis du er usikker på, om barnet fryser, kan du kontrollere, om hænder, fødder og nakke føles varme.

Rigtig vask af babytøj

Inden brug første gang skal babytøjet under alle omstændigheder vaskes for at fjerne snavs og bakterier. Brug et mildt vaskemiddel uden parfume og fosfat for at undgå hudirritation. 30 til 40 grader er som regel nok til at fjerne alle kemikalierester. Til bodyer, der ofte udsættes for kraftig tilsmudsning, er lyse, ensfarvede bomuldsstoffer oplagte, da de i de fleste tilfælde kan vaskes ved 60 grader helt uden problemer.

Hvilket tøj hører til basisudstyret?

For at give din baby en perfekt start på livet skal du til de første uger på forhånd have følgende tøj klar i mindst str. 56:

● 5-8 bodyer (om sommeren også kortærmede)
● 4-6 langærmede bluser og et tilsvarende antal sparkedragter og bukser
● 2-6 par sokker og strømpebukser
● 2-4 natheldragter
● 2 lette huer og 1-2 jakker
● til vinterbørn: flyverdragt, tyk hue

Læs også vores gode babyråd for at få tips og tricks.

Babytøj skal have følgende egenskaber

Når du køber smart babytøj, skal du være opmærksom på, om det er fremstillet af hudvenlige materialer. Økologisk bomuld er særdeles velegnet, fordi det har en høj sugeevne, er åndbart samt slidstærkt. Snittet er også vigtigt: Funktionelt kvalitetsbabytøj har praktiske detaljer, som gør det nemt at tage af og på og skifte bleer. Til de små er især slå om-bodyer og tøj med knaplukning i skridtet særdeles praktisk.

Vores løfter om smart babytøj

Hudvenlige materialer, lækker forarbejdning, børnevenlige design og praktiske detaljer – vi viser disse krav til vores produkter med vores TCM-mærke, der står for "Tchibo Certified Merchandise". Bæredygtighed er vigtig, når det gælder tekstiler, derfor mærkes eksempelvis babytøj, der er fremstillet af økologisk bomuld af høj kvalitet, på tilsvarende vis. Med en andel på mindst 95 procent økologisk bomuld får tøjet mærket "økologisk dyrket, OCS 100".