×
Tchibo bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige shoppingoplevelse. Når du besøger vores website, accepterer du brugen af cookies. Få mere at vide
Luk
Baby- og børneværelse

Baby- og børneværelse

Børnemøbler, accessories og meget mere: Alt til baby- og børneværelse

Leg, lær, drøm: Børnene er konger over deres eget herredømme. Baby- eller børneværelset bliver endnu flottere og mere hyggeligt, hvis du møblerer det med børnevenlige møbler og tilbehør, der har glade og flotte mønstre og praktiske detaljer. Hos Tchibo finder du møbler, som udnytter pladsen bedst muligt. Børnemøblerne kan bruges til flere forskellige formål og er fremstillet, så de er børnesikret. Med vores nyttige tips kan du lære mere om, hvordan et harmonisk baby- og børneværelse kan se ud.

Indretning af baby- og børneværelse – vær opmærksom på alderen

Møbler til din baby

Babyer har det bedst, når de er i nærheden af deres mor og far. Derfor har babyen ikke brug for et eget værelse i de første år, men de små har dog alligevel brug for nogle møbler fra starten af. Det vigtigste er en babyseng, hvor de små føler sig tilpas. Hvis sengen har hjul, kan den skubbes rundt efter behov, og du kan altid holde øje med dit barn. Næsten lige så vigtigt er et puslebord. Det har en god højde til bleskiftet, så forældre ikke får ondt i ryggen. Det har desuden plads til talkum, bleer og cremer, der er ryddet hurtigt på plads igen efter brug.

Børneværelse til skolebørn

Et eget skrivebord i børneværelset er meget vigtigt, så lektierne ikke gør børnene stressede. Bordet bør stå et lyst sted. Derudover har barnet brug for en ergonomisk skrivebordsstol, der kan indstilles i højden. Siddehøjden er korrekt, når barnet kan nå gulvet med fødderne. Har stolen også en bevægelig siddeflade, kan den bruges til at understøtte barnets naturlige behov for at bevæge sig. Ønsker dit barn at hvile sig, er en bekvem børnesofa eller et hyggeligt hjørne med en rar siddesæk det helt rigtige.

Børneværelse til de små

Når din baby er blevet til et livligt barn, er der andre krav til omgivelserne. Jo mere aktivt dit barn er, desto vigtigere er sikkerhedsudstyr som for eksempel et trappegitter. En tremmeseng sørger også for sikkerhed, da den beskytter de små, så de ikke kan falde ud af sengen, når de sover. Et vandtæt liggeunderlag af bomuld med vandtæt syntetisk materiale skåner madrassen mod uheld og er også utrolig hygiejnisk og nem at vaske. Reoler i børnehøjde passer til børn i småbørnsalderen, så de kan lære at rydde ting op.

Børnemøbler, der vokser med børnene

Børn vokser utroligt hurtigt de første år. Der går ikke mange år mellem en babyseng og teenagerens seng. Derfor er der brug for et passende møbel til hvert alderstrin. Søger du efter møbler, der kan bruges i mange år, skal du vælge modeller, der "vokser" med børnene. De kan nemt tilpasses barnets størrelse og kan dermed stadig bruges, når barnet bliver større. Som for eksempel ergonomiske skrivebordsstole, der kan indstilles efter størrelsen, hvilket fremmer sundheden på lang sigt. Tremmesenge er særligt praktiske, da de ofte kan ombygges. De kan nemt ombygges til en seng til en teenager.

Det skal du være opmærksom på, når du køber møbler til baby- og børneværelset

Sikkerhed

Børn er nysgerrige og er derfor altid i gang med at undersøge omgivelserne. Når dit barn begynder at kravle rundt, er et sikkert hjem vigtigt. Børnemøbler med runde hjørner beskytter barnet mod skader, når det tumler rundt. Det kan også være en god ide at fastgøre møblerne til væggen. Hvis barnet klatrer op ad et møbel, kan møblet ikke vælte. Kommoder og skabe kan beskyttes mod nysgerrige børnehænder med særlige låse til skuffer og skabe.

Nem rengøring

Er der børn i huset, kan det godt blive lidt kaotisk. Pletter og fingeraftryk er helt normalt. Udstyres børneværelset med møbler, der afviser snavs og som nemt kan tørres af, sparer du meget arbejde. Snavs på lakerede møbler eller møbler med folie kan nemt gøres rene med en fugtig klud, uden at træet ødelægges. Et andet alternativ er børnemøbler af plast, hvilket også er vandfast. Positiv sidegevinst: Møbler af plast, som for eksempel børnestole, er meget lette og kan selv skubbes rundt af barnet. Dette gør dit barn mere selvstændigt.

Robuste materialer

Børn bruger gerne deres møbler i legen, sengen bruges for eksempel som hoppeborg eller kommoden som udsigtstårn. Her er en ting vigtig: Ud over en stabil forankring i gulvet eller væggen skal møblerne være lavet af robuste materialer. Især massivt træ er egnet til bærende dele, da det kan holde til meget, men alligevel gør rummet hyggeligt og varmt. Robuste stoffer er også vigtige i børneværelset: En sofa med et betræk af robust mikrofiberstof holder bedre til børns leg. De syntetiske fibre afviser også snavs og kan nemt tørres af med en fugtig klud.

Skånsomme materialer

Når du køber baby- og børnemøbler af høj kvalitet, får du desuden glæde af, at de er mere skånsomme og ikke skader sundheden. Dette ses på plastmøbler af den vigtige henvisning "uden pvc og blødgøringsmidler". Vil du hellere have træmøbler, skal du vælge mellem ubehandlet træ og lakeret træ. For de ubehandlede møbler er en meget god forarbejdning vigtig, så møblerne er sikre nok. Ved møbler med folier skal du undersøge, om de er testet for skadelige stoffer.

Vores løfter om baby- og børneværelser

Uanset om det er en babyseng eller et skrivebord til skolebarnet, er vores mål at tilbyde baby- og børnemøbler i robust kvalitet med lang levetid, som bidrager til en sund nattesøvn, leg og læring for ethvert alderstrin – lige fra fødslen til teenagealderen. Vi bruger derfor kvalitetsmaterialer og en god forarbejdning under produktionen, hvilket testes regelmæssigt både internt og eksternt. Dette ses af vores TCM-mærke, som står for "Tchibo Certified Merchandise". Køber du møbler til baby- og børneværelset online, giver en række mærker dig mange vigtige informationer om produktet. Mærket "LAVET MED OMTANKE“ viser for eksempel, at produktionskæden er bæredygtig. Henvisningen "GOTS-certificeret" informerer dig om, at miljø- og sociale aspekter overholdes under produktionen.