Luk

Vores yndlingsopskrifter med kaffe

En espresso og en caffè crema fra Tchibo er i sig selv en stor nydelse. Vore kaffetyper beviser, hvor alsidige de er, når der tilsættes krydderier, is eller alkoholholdige drikke. Prøv en café d´amour med Cointreau og kanel, en latte macchiato med hvid chokolade eller en kaffe-cocktail med valnøddeis - det er helt uimodståeligt lækkert!
Banana flip
Banana flip

Ingredienser til 1 portion:

  • 2 cl kaffesirup med banansmag
  • 1 teske vaniljesukker
  • 1 kop Tchibo kaffe
  • flødeskum
  • chokoladeflager
Tilberedning:
Tilbered kaffen. Tilsæt kaffesirup og vaniljesukker og rør rundt, indtil sukkerkrystallerne er opløst. Pynt din banana flip med en top af flødeskum og nogle chokoladeflager.
Café d’amour
Café d’amour

Ingredienser til 1 portion:

  • 1/2 teske kakaopulver
  • lidt stødt kanel
  • 100 ml varm Tchibo espresso
  • 2 cl Cointreau
  • 1-2 teske sukker
  • 2 kanelstænger
Tilberedning:
Tilsæt kakao og stødt kanel til espressoen og opløs det heri. Hæld drikken op i en kop, tilsæt Cointreau og sukker efter behov. Rør rundt med kanelstængerne og lad dem blive i koppen.
Café à l’orange
Café à l’orange

Ingredienser til 1 portion:

  • 1 Tchibo espresso
  • 2 spiseske appelsinjuice
  • 4 cl brandy
  • mælkeskum
  • Orangestykker eller kakaopulver
Tilberedning:
Hæld espresso, appelsinjuice, brandy og sukker i et forvarmet glas rør godt rundt. Dæk derefter drikken med et lag mælkeskum, som pyntes med orangestykker og/eller kakaopulver.
Caffè Corretto
Caffè Corretto

Ingredienser til 1 portion:

  • Tchibo espresso
  • Lidt grappa, cognac eller sambuca
  • Eventuelt fløde
Tilberedning:
Espresso med meget sukker fryses i fryseren og der tilsættes lidt grappa, cognac eller sambuca. Kan serveres toppet med fløde.
Cappu joghi
Cappu joghi

Ingredienser til 1 portion:

  • 1 Tchibo espresso
  • 1 yoghurt naturel
  • Flydende sødemiddel eller sukker
Tilberedning:
Espressoen tilberedes og afkøles lidt. En yoghurt og espressoen hældes sammen ned i en lille skål. Sødes efter ønske med flydende sødemiddel eller sukker.
Iscafè coco
Iscafè coco

Ingredienser til 1 portion:

  • 1 godt afkølet Tchibo espresso
  • 1 kugle kokosis
  • 1 teske sukker
  • Mælk
  • Top af flødeskum til pynt
Tilberedning:
Espresso røres sammen med 2 teske kakao og vaniljeekstrakt. Læg isterninger i et latte macchiato glas. Hæld først espresso og derefter mælk i. Pynt med flødeskum og drys ca. 1/4 teske kakao over.
Hasselnødkaffe
Hasselnødkaffe

Ingredienser til 1 portion:

  • 1 Tchibo espresso
  • 1 teske hasselnødsirup
  • 125 ml mælk
Tilberedning:
Skum mælken op, rør espresso sammen med hasselnødsirup og hæld det i et latte macchiato glas. Hæld forsigtigt mælk over og drys med kakao.
Du kan også servere hasselnødkaffe som iskaffe. I så fald skal du bruge kold espresso og vaniljeis og fløde i stedet for mælk.
Kaffe-cocktail med valnøddeis
Kaffe-cocktail med valnøddeis

Ingredienser til 1 portion:

  • 125 ml Tchibo caffè crema
  • 1 teske honning
  • 20 ml cremelikør
  • 2 knivspids ingefær (stødt)
  • 100 ml letmælk
  • Kanel (stødt)
  • 1 kugle valnøddeis
Tilberedning:
Caffè crema røres sammen med honning, likør og lidt ingefær og hældes i et glas til longdrinks. Rør mælken sammen med en knivspids ingefær og en lille smule kanel, varm den op, skum den og hæld den på kaffen. Læg 1 kugle valnøddeis på kaffe-cocktailen, drys med lidt kanel og server.
Kaffe som i Sydtyrol
Kaffe som i Sydtyrol

Ingredienser til 1 portion:

  • Tchibo caffè crema
  • 2 cl Nussler (valnøddebrændevin)
  • 20 g chokolade med nougat
Tilberedning:
Tilsæt chokoladen til den varme caffè crema. Rør rundt, indtil chokoladen er opløst. Hæld derefter Nussler i.
Latte macchiato med hvid chokolade
Latte macchiato med hvid chokolade

Ingredienser til 1 portion:

  • 1 espresso Milano
  • 2 skefulde hvid chokolade
  • 250 ml mælke mælkeskum
Tilberedning:
Opvarm mælken, fyld den i et glas til latte macchiato og rør den hvide chokolade i. Lad en espresso Milano løbe over en ske ned i mælken. Lav mælkeskum læg det på kaffen og drys med lidt kakao.

Alt om kaffe